11. 2. 2014

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

Vysielateľ Markíza-Slovakia dostal od Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) pokutu 4000 eur za porušenie paragrafu o čestnosti a slušnosti reklamy a telenákupu v televízii DAJTO.
Poskytovateľovi audiovizuálnej mediálnej služby Ringier Axel Springer Slovakia uložila rada 500 eur za porušenie paragrafu, ktorý hovorí o zákaze propagácie alkoholizmu, fajčenia či užívania omamných látok. K tomu malo dôjsť v lete na internetovej stránke www.cas.sk v sekcii tivi.sk, kde v rubrike Celebrity zverejnili príspevok s názvom Majk Spirit na Slávikovi: Chcel šokovať, keď ďakoval za rastlinku?
Voči Markíze začala RVR tiež správne konanie za zobrazenie erotických pomôcok v Televíznych novinách v decembri minulého roka. Správne konanie rada začala aj voči MAC TV, vysielateľovi televízie JOJ za možné porušenie objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov v súvislosti s odvysielaním príspevku Obsadili Univerzitu Komenského v programe Noviny o 17.00 h a príspevkov Protesty v uliciach a Zásah polície na akademickej pôde v programe Veľké noviny dňa 22.11.2013.
TASR informácie poskytla dnes Lucia Jelčová z Rady pre vysielanie a rentransmisiu.

Copyright © TASR 2013