23. 4. 2014

Otvorený list redaktorom RTVS. Z liečebne

Otvorený list redaktorom RTVS

Z liečebne


Vážení páni redaktori a panie redaktorky RTVS,

som dlhoročný poslucháč vášho (nášho) rádia. Jednotku počúvam skoro denne (vrátane spravodajstva) a takisto rád počúvam hudobné relácie na rádiu Devín. Televíziu sledujem už menej a spravodajstvo takmer vôbec, napriek tomu si rád pozriem „dobrý“ film na STV1, či STV2.
Vážim si vašu prácu a uznávam, že občanom Slovenska poskytujete veľa užitočných a zaujímavých informácií a tak isto hodnotnej zábavy, aj keď niekedy aj tej povrchnej a primitívnej.

Pred časom sa asi páni na marketingovom oddelení RTVS rozhodli, že treba občanom Slovenska, teda „koncesionárom“, pripomenúť AKO VEĽMI VÁM ÚDAJNE VŠETKÝM V RTVS ZÁLEŽÍ NA OBJEKTÍVNOM SPRAVODAJSTVE A PRAVDIVÝCH INFORMÁCIÁCH a tak často počuť upútavku práve s týmto odkazom...
...nuž, ja len dodávam, že „dobré sa chváli samo“, ale propaganda je zase len propaganda, aj keď s pravdou a objektivitou nemá často nič spoločné.

V poslednej dobe sa napríklad stalo obľúbeným a veľmi často omieľaným slovkom, v slovníku vašich redaktorov, slovíčko „ANEXIA“ v súvislosti s geopolitickou situáciou na Kryme. Nuž pozrime sa do slovníka cudzích slov, čo to „čarovné“ slovíčko znamená: násilné pripojenie cudzieho štátu alebo jeho časti k inému štátnemu územiu, zábor územia; anšlus .
Pokiaľ teda ja viem (a sú to všeobecne známe informácie), tak Krym je „historicky“ územie Ruska a väčšina jeho obyvateľov sú etnickí Rusi. Obyvatelia Krymu sa nedávno dobrovoľne, slobodne a obrovskou väčšinou, v platnom referende, rozhodli pre pričlenenie k Rusku. Referendum je momentálne najvyššia forma demokracie a o tom, dúfam, nikto z Vás nepochybuje...
...pýtam sa teda: O AKEJ ANEXII TO OBČANIA SLOVENSKA DENNE POČÚVAJÚ Z VÁŠHO SPRAVODAJSTVA ???...
...pýtam sa, komu vyhovuje takéto pomenovanie danej situácie a či to má niečo spoločné s pravdou a objektívnou realitou ???

Ďalší príklad vašej „objektivity a nestrannosti“ bol (pred pár týždňami) sobotný dialóg, práve na tému situácie na Ukrajine a anexie Krymu s hosťami : ministrom Lajčákom a F. Šebejom (meno redaktora som prepočul, ale asi Hrabko)...
...prepáčte, ale to čo tam odznelo, z toho muselo byť každému súdnemu človeku ZLE ! To s objektivitou a nestrannosťou nemalo vôbec nič spoločné. Veď ako najumiernenejší sa ukázal byť práve minister, ktorý pôsobil ako „katalizátor“ pre militantné, rusofóbne a až trápne „USA-servilné“ názory Šebeja a dokonca aj samotného redaktora.
Vy si ozaj myslíte, že ľudia na Slovensku si nepamätajú, čo „spôsobila Amerika“ v Iraku, v Líbii a v mnohých iných krajinách ??? Ako je možné, že v podobnej diskusii chýbal názor „niekoho“, kto by prezentoval aj pohľad „z druhej“ (pro-ruskej) strany na danú situáciu ?
Ako je možné, že pri každej príležitosti je „ruská strana“ prezentovaná ako agresor v tomto konflikte ? Prečo „západu“ zrazu nevadia anti-semitské elementy medzi pučistami z Majdanu ? Je trápne, ako médiá, vrátane RTVS, často nálepkujú anti-semitizmom každého, koho názory apelujú napríklad na národnú hrdosť alebo vyzdvihujú pozitíva 1. Slovenskej republiky pre jej občanov, pri čom skutoční anti-semiti z Majdanu zrazu nikomu nevadia...?!?

Udalosti posledných rokov museli každému súdnemu človeku so zdravým úsudkom ukázať, KTO JE, v globálnom meradle, SKUTOČNÝ AGRESOR a najväčšia hrozba pre svetový mier. Zdá sa však, že redaktori v RTVS sú v tomto prípade až nezdravo nekritickí a servilní.

Vo vašom (našom) verejno-právnom médiu dodnes tak isto nezaznel snáď jediný seriózny komentár, spochybňujúci „oficiálnu verziu“ ohavných udalostí z 11. Septembra 2001 a všetkých následných (vopred naplánovaných) agresívnych, nelegitímnych vojenských zásahov a udalostí. V tomto ste „na míle“ dokonca aj za vašimi českými kolegami a to je len smutno-trápna vizitka vašich „nestranných a objektívnych“ redaktorov !
Je až neuveriteľné, že v tejto informačnej dobe, stále veľa občanov Slovenska nevie napríklad o tom, že popri dvojičkách (wtc 1 a wtc 2) „padla“ vtedy v NY aj tretia budova (wtc 7). Je to vari tým, že táto informácia je „ťažko zlúčiteľná“ práve s „oficiálnou verziou“ ? Nie je to teda aj vaša chyba (alebo ZÁMER ?!?), že táto informácia, ako aj mnohé ďalšie, spochybňujúce oficiálnu verziu, akosi „ušla“ pozornosti väčšiny občanov Slovenska ???

To že vo vašom vysielaní chýbajú seriózne komentáre a verejné diskusie na mnohé ďalšie kontraverzné témy (finančný systém, chemtrails, povinné očkovanie, voľná energia, H.A.A.R.P.,.....) svedčí len o nezdravej „poslušnosti a sevilnosti“ vašich redaktorov ku súčasnému nespravodlivému systému a pánom, ktorí to všetko kontrolujú.
To, že svojim konaním (resp. nekonaním) a tendenčným (často neobjektívnym) spravodajstvom vlastne podporujete a pomáhate udržiavať tento chorý systém, namierený proti PRAVDE, ľudstvu, ľudskosti a životnému prostrediu, to z Vás robí SPOLUVINNÍKOV, za čo raz každý z vás bude musieť priať svoj diel zodpovednosti !

Pýtam sa preto: KOHO ZÁUJMY REPREZENTUJÚ REDAKTORI RTVS za peniaze daňových poplatníkov a koncesionárov Slovenska ???

Iste je to náročná (a niekedy možno aj nebezpečná) práca „vŕtať“ do „oficiálnych verzií“ a dávať priestor aj tzv. „alternatívnym názorom“ alebo „konšpiračným teóriám“, ALE NIE JE PRÁVE TOTO POSLANIE VEREJNOPRÁVNEHO MÉDIA ?!?

Preto vyzývam všetkých redaktorov RTVS, ktorí nemajú odvahu alebo vôľu seriózne hľadať NESTRANNÚ PRAVDU, nech odídu robiť predajné „presstitútky“ do súkromných médií a nech uvoľnia miesto tým, ktorí tú odvahu a vôľu majú !
(Že takí ľudia na Slovensku sú, svedčí napríklad existencia internetového rádia „SLOBODNÝ VYSIELAČ“).

S pozdravom
Občan Slovenska