18. 6. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Piata sezóna seriálu Hra o tróny (2011) sa môže výraznejšie líšiť od knižnej predlohy Georgea R. R. Martina. Oznámili to tvorcovia seriálu David Benioff a D.B. Weiss. "Potrebujeme urobiť seriál, ktorý uspeje sám o sebe. Niekedy to znamená, že sa musíme odkloniť od toho, čo je v knihe," uviedol Benioff. "Knihy sú dôvod, prečo to všetko robíme. Sú našou mapou a ponúkajú nám veľa, či väčšinu cieľov. Je však mnoho spôsobov, ako sa k nim dostať a niektoré sú pre náš seriál vhodnejšie," dodal Weiss.
Záverečnú časť štvrtej sezóny v USA odvysielali v nedeľu 15. júna a piata séria by sa mala na televízne obrazovky vrátiť v roku 2015.
Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky.
Seriál pritom dostal názov podľa prvej časti knižnej série A Song of Ice and Fire (v češtine vychádza pod názvom Píseň ledu a ohně, pozn. SITA) amerického spisovateľa Georgea R. R. Martina.

Chorvátskym futbalistom nie je na futbalových majstrovstvách sveta v Brazílii dopriaty pokoj. Najskôr ich vytočil japonský rozhodca Juiči Nišimura, keď nariadil proti nim penaltu v stretnutí s domácou Brazíliou, a teraz nie sú vo svojej koži zo zverejnených fotografií, na ktorých sa kúpu v tréningovom komplexe, ako ich boh stvoril. Snímky paparazzov sa dostali do médií počas víkendu. Hráči preto s novinármi nekomunikujú.
"Diskutujú o tej záležitosti, zatiaľ čo by sa mali koncentrovať na zápas s Kamerunom. Nebyť tých fotiek, mysleli by iba na nášho súpera. Takto sú rozrušení niečím, čo ani nesúvisí s futbalom," lamentoval tréner Niko Kovač. Bojkot médií zo strany svojich zverencov dokáže pochopiť. "Bola to súkromná vec. Mali deň voľna a trocha relaxovali. Nebolo to od fotoreportérov slušné, že zneužili situáciu. Ale už to viac nechcem rozoberať, je to za nami," dodal tréner balkánskeho výberu.
Chorváti nastúpia v Manause proti Kamerunčanom v stredu o 24.00 h SELČ. V A-skupine zatiaľ nezískali ani bod, na konte majú prehru 1:3 s Brazílčanmi.

Španielska spoločnosť Telefónica záväzne ponúkla spoločnosti Mediaset 295 mil. eur za jej podiel v skupine Digital+. Tento podiel je vo výške 22 %. Španielska dcérska firma talianskej skupiny Mediaset dostane o 10 mil. eur viac v prípade, že sa spoločnosti Telefónica podarí dokončiť akvizíciu podielu spoločnosti Digital+ vo výške 56 %, ktorý vlastní spoločnosť Prisa.
V prípade, že spoločnosť Telefónica zaznamená pokrok v súvislosti so skúpením podielu spoločnosti Prisa, Mediaset dostane až o 20 mil. eur viac počas nasledujúcich štyroch rokov. Závisieť to bude od počtu predplatiteľov služieb. Mediaset získa ďalších 30 mil. eur v prípade, že sa vzdá svojich práv na akvizíciu podielu, ktorý vlastní spoločnosť Prisa.
Telefónica pôsobila na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Telefónica Slovakia poskytujúcou mobilné služby pod značkou O2. Na slovenský trh vstúpila v roku 2006 a svoju komerčnú prevádzku začala 2. februára 2007. Skupina Telefónica sa koncom vlaňajška dohodla na predaji Telefónica Czech Republic vrátane slovenskej dcéry skupine PPF za 2,467 miliardy eur. Od januára 2014 je Telefónica Slovakia súčasťou skupiny PPF.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.