3. 10. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americkému nezávislému kameramanovi, ktorý pracuje pre televíziu NBC News v Libérii, diagnostikovali ebolu a prevezú ho späť do Spojených štátov na liečbu.
Ako vo štvrtok oznámila prezidentka NBC News Deborah Turnessová, zvyšní štyria členovia štábu televízie, ktorý podával z Libérie správy o epidémii eboly, sa rovnako vrátia do USA a umiestnia ich do karantény na 21 dní.
Kameraman, ktorého meno nezverejnili, pracoval v Libérii tri roky. Pre spravodajský kanál televíznej siete NBC začal natáčať tento utorok, informovala agentúra AP.
V stredu začal cítiť únavu a bolesti a zistil, že má miernu horúčku. Vo štvrtok išiel do zdravotníckeho centra na testy, ktoré uňho preukázali ebolu.
Turnessová uviedla, že u žiadneho z ďalších zamestnancov NBC sa neobjavili príznaky ani varovné znaky nákazy ebolou.

Copyright © TASR 2014

Americký herec Dwayne Johnson, známy ako The Rock, si zahrá v dlho pripravovanej filmovej verzii seriálu Pobrežná hliadka (1989 - 2001). Informáciu potvrdil samotný predstaviteľ Herkula, keď prostredníctvom služby Instagram zverejnil fotografiu, ako sedí na vodnom skútri. "Dohady sú pravdivé. Pripravujeme film o Pobrežnej hliadke," napísal 42-ročný herec.
Spoločnosť Paramount Pictures plánovala nakrútiť film o pobrežnej hliadke dlhé roky. Vzniklo niekoľko verzií scenára, pričom o definitívnu podobu sa má postarať Justin Malen. Réžie filmu by sa mali zhostiť Sean Anders a John Morris, ktorí stáli za scenárom snímky My sme Millerovci (2013).
Dwaynea "The Rock" Johnsona považujú za jedného z najlepších profesionálnych wrestlerov všetkých čias. Jeho debutom na striebornom plátne bola malá úloha Kráľa Škorpióna v snímke Múmia sa vracia (2001). O rok neskôr prišiel film Kráľ Škorpión, vďaka ktorému sa Johnson so sumou 5,5 milióna amerických dolárov dostal do Guinnessovej knihy rekordov ako herec s najvyšším honorárom za prvú hlavnú úlohu. Diváci ho môžu poznať aj zo snímok Vitajte v džungli (2003), Kráčajúca skala (2004), Doom (2005), Buď cool (2005), Plán hry (2007), Dostaňte agenta Smarta (2008), Hora čarodejníc (2009), Fízli zo zálohy (2010), Neľútostný pomstiteľ (2010), Rýchlo a zbesilo 5 (2011), G.I. Joe: Odveta (2013), Rýchlo a zbesilo 6 (2013) či Pot a krv (2013). V júli prišla do kín jeho najnovšia snímka Hercules, budúci rok by sa mal objaviť aj v siedmom filme zo série Rýchlo a zbesilo.

Európska komisia (EK) v piatok povolila internetovej spoločnosti Facebook prevziať za 19 mld. USD firmu WhatsApp, ktorá vyvinula aplikáciu pre bezplatné zasielanie správ prostredníctvom mobilných telefónov. V desaťročnej histórii Facebooku ide o doteraz najväčšiu transakciu. Komisia uviedla, že navrhovaná akvizícia podľa jej názoru nepoškodí hospodársku súťaž.
"Navrhnutú akvizíciu sme starostlivo preskúmali a prišli sme k záveru, že nepoškodí súťaž na dynamickom a rastúcom trhu. Spotrebitelia budú mať naďalej k dispozícii široký výber spotrebiteľských komunikačných aplikácií," uviedol európsky komisár pre hospodársku súťaž Joaquin Almunia. Zdroje agentúry Reuters už minulý týždeň uviedli, že Facebook získa na prevzatie spoločnosti WhatsApp bezpodmienečný súhlas EK.
WhatsApp, aplikácia na posielanie textových správ či fotografií, má celosvetovo 450 mil. užívateľov. Americké úrady dohodu schválili ešte v apríli s tým, že spoločnosť WhatsApp ostane pri svojich súčasných princípoch ochrany súkromia a osobné údaje užívateľov sa tak nevyužijú na cielenú reklamu.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.