30. 9. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Metalový spevák Corey Taylor sa predstaví v jednej z nadchádzajúcich epizód britského seriálu Doctor Who, inak známeho aj ako Pán času (2005). V časti o hrozivej príšere Fisher King, ktorú odvysiela televízia BBC One v sobotu 10. októbra, zaznie jeho krik.
Informáciu potvrdil producent seriálu Derek Ritchie. "Pre Fisher Kinga sme potrebovali výnimočný rev. Opýtali sme sa Coreyho, či by nemal záujem. Úplne ho to nadchlo," uviedol. "Jeho krik je jeden z najznámejších v dejinách hudby. Teraz máme najúžasnejší rev pre našu úžasnú príšeru!" dodal. Netvora stvárnil Neil Fingleton, známy aj ako najvyšší muž Veľkej Británie. Herec Peter Serafinowicz zas postave prepožičal hlas počas dialógov.
O nadšenie sa s fanúšikmi podelil aj sám Taylor, ktorý prostredníctvom sociálnej siete Twitter napísal: "Neviete si ani predstaviť, aké bolo pre mňa ťažké udržať toto skvelé tajomstvo." K príspevku priložil odkaz na článok o jeho účinkovaní v Pánovi času.
Štyridsaťjedenročný Corey Taylor je známy najmä ako hlavný spevák a textár metalovej formácie Slipknot. Skupina vydala svoj prvý, eponymný album v roku 1999. Nasledovali štúdiovky Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004), All Hope Is Gone (2008) a .5: The Gray Chapter (2014). Posledné dva spomínané albumy sa dostali na prvú priečku amerického rebríčka Billboard 200. Kapela si vyslúžila niekoľko nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget.



©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.