29. 9. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS
 

Architektonické diela, ktoré sa uchádzajú o Ceny Slovenskej komory architektov za architektúru CE.ZA.AR 2015 možno spoznať bližšie vďaka vysielaniu verejnoprávnej televízie. Diela nominované na ceny CE.ZA.AR 2015 v šiestich kategóriách - Bytové domy, Rodinné domy, Občianske a priemyselné budovy, Rekonštrukcia a obnova budov, Interiér a Exteriér predstaví Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) na televíznej Dvojke od tejto stredy, vždy od 19:45. Krátke dokumenty z cyklu "Týždeň súčasnej slovenskej architektúry" sú do programu televíznej Dvojky zaradené počas piatich večerov od 30. septembra do 6. októbra nasledovne: Interiér (30.9.), Bytové domy (1.10.), Občianske a priemyselné budovy (2.10.), Exteriér a Rekonštrukcia a obnovu budov (5.10.) a Rodinné domy (6.10.). Za Slovenskú komoru architektov agentúru SITA informovala Broňa Tarnócy.
Slovenská komora architektov zverejnila nominácie súťaže CE.ZA.AR 2015 začiatkom júla. Víťazov 14. ročníka cien vo všetkých šiestich kategóriách vyhlásia 7. októbra v Starej Tržnici v Bratislave. Z galavečera bude vysielať Dvojka RTVS priamy prenos. Medzinárodná porota hodnotila 100 prihlásených diel v dvoch kolách a vybrala z nich 25 postupových, semifinálových diel. Z nich na základe osobnej obhliadky napokon zvolila 18 nominácií. Jedno z víťazných diel navrhne na nomináciu na prestížnu Cenu Európskej únie Mies van der Rohe Award.
Ocenenie CE.ZA.AR sa udeľuje každoročne za vynikajúci profesionálny výkon - zrealizované architektonické dielo, ktoré významne prispieva k obohateniu hmotnej kultúry na Slovensku. Úlohou ocenenia CE.ZA.AR je zdôrazniť kultúrnu hodnotu architektonických diel, podporovať excelentnosť profesionálnych výkonov architektov, poukázať na kvalitu budovaného životného prostredia a predovšetkým kultivovať verejné povedomie o architektúre. Zoznam prihlásených diel s fotografiami a ďalšie informácie možno nájsť na webstránke http://www.ce-za-ar.sk .


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.