29. 9. 2015

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ
Licencie na vysielanie televízií Markíza Passion a Arena sport 1 a 2 udelila na svojom dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR). Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová, rada dnes udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby Markíza Passion spoločnosti Markíza-Slovakia, s r.o. a tiež udelila licencie na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby Arena sport 1 a celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby Arena sport 2 spoločnosti TV Central, s.r.o.
Licenčná rada zároveň rozhodla o pokute 4 000 eur a o nefinančnej sankcii - upozornení na porušenie zákona pre vysielateľa Phonotex, spol. s r.o. (programová služba TV8) za porušenie povinností zabezpečiť, aby vysielaný telenákup bol čestný a nezneužíval dôveru spotrebiteľov. Vysielateľ TV8 tak spravil odvysielaním Televeštiarene 6. mája tohto roka, pričom tento program obsahoval neúplné, nepresné a zavádzajúce informácie o charaktere ponúkanej služby a jej účinkoch. RVR zároveň vyrubila pokutu 663 eur vysielateľovi televízie Joj, spoločnosti MAC TV s r.o. za porušenie pravidiel ochrany maloletých. Televízia 13. marca tohto roka o 20:35 odvysielala program Kandidát, ktorý vysielateľ označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov, a to napriek tomu, že obsahoval vulgárne vyjadrovanie a obscénne vyjadrovanie, pre ktoré mal byť klasifikovaný ako nevhodný pre maloletých divákov do 18 rokov, dodala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.