18. 10. 2017

Biskupi podporia zo zbierky na katolícke médiá projekty za vyše 230 tis. €

Biskupi podporia zo zbierky na katolícke 
médiá projekty za vyše 230 tis. €

Konferencia biskupov Slovenska podporí mediálne projekty za 233 tisíc eur. Ide o výnos z pravidelnej zbierky na katolícke médiá, ktorá sa koná každý rok počas 7. veľkonočnej nedele v katolíckych farnostiach na celom Slovensku. Finančnú podporu získajú na základe štatútu zbierky Televízia Lux (50 percent), Rádio Lumen (20 percent) a Tlačová kancelária KBS (10 percent).

Ďalších dvadsať percent výnosu zbierky bude použitých pre projekty, ktoré sa prihlásili do súťaže o mediálne granty KBS a uspeli v hlasovaní členov Rady pre Spoločenské komunikačné prostriedky KBS. Výsledky hlasovania Rady následne schválilo plénum Konferencie biskupov Slovenska. Celková suma rozdelená na podporu deviatich mediálnych projektov bude v tomto roku viac než 46 000 eur.

Dané prostriedky sa tento rok použijú pre nasledujúce projekty: časopis Rebrík, film o biskupovi Vojtaššákovi, webový portál Do kostola, film Cenacolo 3, časopis Rómska Samária, charitný časopis Cesta, rozhlasový projekt Poslanie mali v úcte, pôvodný kreslený film Koraland, a Gréckokatolícky magazín.

Ide o podporu masmediálnych projektov a projekty súvisiace s masmédiami. V minulom roku biskupi podporili mediálne projekty za vyše 208 tisíc eur, rok predtým v celkovej výške 217 tisíc eur.

TK KBS