20. 11. 2017

RTVS NEWS

RTVS NEWS

 RTVS sa rozhodla využiť dlhoročné profesionálne skúsenosti Marianny Ďurianovej a dohodla sa s ňou na spolupráci. Od januára budúceho roka posilní športovú redakciu. V rámci Správ RTVS bude moderovať športový blok.
RTVS sa podľa generálneho riaditeľa Jaroslava Rezníka pre spoluprácu rozhodla aj v súvislosti s proklamovanou ambíciou vybudovať tretí televízny okruh, zameraný predovšetkým na šport, kde sa po jeho spustení črtá ďalší priestor na jej uplatnenie.
„Obidvom stranám je jasné, že nároky na celkovú integritu vo verejnoprávnom médiu sú ďaleko komplexnejšie ako v akomkoľvek inom type média. Vo verejnoprávnom médiu je človek pod oveľa väčším drobnohľadom, a preto považujem nadviazanie spolupráce za obojstrannú profesionálnu výzvu, ktorá sa, dúfam, prejaví aj na priazni našich divákov, o ktorých nám predovšetkým ide,“ konštatoval Jaroslav Rezník.
Rovnako vedúci Odboru športu RTVS Marcel Merčiak je presvedčený o tom, že pre Mariannu bude športové spravodajstvo novou výzvou, pri ktorej uplatní svoje dlhoročné televízne skúsenosti. „Tak ako v prípade našej každodennej práce pri mapovaní športového diania u nás i v zahraničí, sa s Mariannou Ďurianovou vynasnažíme o plnohodnotné a profesionálne pôsobenie na televíznej obrazovke, s ktorým budú diváci RTVS spokojní,“ dodal.

Marianna Ďurianová sa do Mlynskej doliny vracia po 17 rokoch, kde v Slovenskej televízii začínala svoju kariéru ako hlásateľka. „V prvom rade by som chcela RTVS poďakovať za príležitosť. Verím, že zúročím svoje pracovné skúsenosti z mediálnej oblasti, ktoré som za 17 rokov nadobudla. Uvedomujem si, že šport má na Slovensku špecifické postavenie v televíznom vysielaní, preto k tomu pristupujem s veľkým rešpektom a verím, že divákov nesklamem,“ uviedla.