20. 11. 2017

Zomrel Ján Valter

Zomrel Ján Valter

Vo veku 58 rokov zomrel karikaturista, ilustrátor a pedagóg Ján Valter. Rozlúčka s ním bude vo štvrtok 23. novembra o 11.00 h v bratislavskom krematóriu. TASR to potvrdil Karol Čizmazia z Cartoon Gallery.
Ján Valter sa narodil 20. októbra v Bratislave. Vyštudoval na Elektrotechnickej fakulte Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. V rokoch 1984 – 1989 pracoval vo viacerých ústavoch: Výskumný ústav káblov a izolantov, Výskumný ústav chemickej technológie, Ústav pre informácie a riadenie v kultúre.
Od roku 1990 pôsobil v slobodnom povolaní, neskôr začal prednášať na katedre Marketingovej komunikácie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.
Vo svojej tvorbe sa venoval grafike, kresbe, karikatúre, maľbe, ale i tvorbe animovaných filmov. Pôsobil aj v oblasti reklamy. Počas svojho života vytvoril viac ako 7000 výtvarných diel. Svoje kresby publikoval aj v časopisoch doma i v zahraničí. Ilustroval a vytvoril grafické návrhy obálok 41 knižných titulov.
Jeho tvorba bola ocenená 30 cenami doma i v zahraničí. Okrem iného bol aj autorom scenárov a námetov na televízne spoty a sloganov.

Copyright © TASR 2017