26. 12. 2017

Zomrela Heather Menziesová-Urichová

Zomrela Heather Menziesová-Urichová

 Kanadsko-americká herečka Heather Menziesová-Urichová, ktorá vo filmovom muzikáli Za zvukov hudby stvárnila postavu Louisy Von Trappovej, zomrela vo veku 68 rokov. Informovala o tom v pondelok spravodajská stanica BBC.
      Herečke pred štyrmi týždňami diagnostikovali rakovinu mozgu v terminálnom štádiu. Ako spresnil jej syn Ryan, zomrela na Štedrý deň v Park City v americkom štáte Utah.
      Heather Menziesová sa narodila v kanadskom Toronte. V muzikálovom filme Za zvukov hudby, ktorý bol nakrútený v roku 1965, hrala vo veku 15 rokov. Film neskôr získal päť z desiatich nominácií na Oscara - prestížnu cenu americkej filmovej akadémie. V žiadnej z ďalších filmových či televíznych úloh Menziesová-Urichová nedosiahla taký úspech ako v ikonickom muzikáli.
      BBC pripomenula, že pred 14 mesiacmi zomrela Charmian Carrová, ktorá v muzikáli Za zvukov hudby stvárnila najstaršiu z dcér ovdoveného námorného kapitána Von Trappa - Liesl.
      Film Za zvukov hudby patrí medzi hollywoodsku klasiku, úspešný bol už pri svojom prvom uvedení do kín v roku 1965. Ide pritom o adaptáciu muzikálového hitu uvádzaného na divadelnej scéne na Broadwayi.

Copyright © TASR 2016