26. 1. 2018

Nemecké televízne ceny 2018

Nemecké televízne ceny 2018 


Za účasti mnohých hviezd a hviezdičiek šoubiznisu, hercov, herečiek, režisérov, moderátorov a ďalších hostí sa v piatok večer začal v Kolíne nad Rýnom galavečer udeľovania Nemeckých televíznych cien, paradoxne opäť bez priameho prenosu niektorej z televíznych spoločností.
      Slávnostné rozdeľovanie trofejí v desiatkach kategórií otvorila populárna moderátorka Barbara Schönebergerová (43).
      Cenu za najlepší mužský herecký výkon v seriáli 4 Blocks (4 bloky) jedného z platených kanálov si prevzal herec Kida Khodr Ramadan. Umelec so slzami v očiach venoval ocenenie svojim blízkym. V centre deja tohto príbehu je početná arabská rodina v nemeckej metropole Berlín.
      Medzi herečkami sa rovnakej pocty dostalo renomovanej Julii Jentzschovej (39) za výkon v produkcii Das Verschwinden (Zmiznutie) prvého programu verejnoprávnej televízie ARD.
      Nemeckú televíznu cenu pre najlepší televízny film si prevzali tvorcovia drámy druhého programu verejnoprávnej televízie ZDF s názvom Eine unerhörte Frau (Neslýchaná žena), ktorý je príbehom matky bojujúcej za chorú dcérku.
      Trofej určenú pre najlepšiu moderátorku spravodajskej relácie si prevzala Marietta Slomkaová (48) známa z relácií okruhov verejnoprávnej televízie.
      Laureátom čestnej Nemeckej televíznej ceny za celoživotné dielo sa stal moderátor a zabávač Thomas Gottschalk.
      Nemecké televízne ceny udeľujú tamojší televízni vysielatelia s jedným prerušením a ročnou periodicitou od roku 1999.



Copyright © TASR 2018