24. 1. 2018

RVR NEWS

RVR NEWS

Tri verejnoprávne rozhlasové okruhy, a to Rádio Patria, Rádio Devín a Rádio Pyramída, nemusia vo svojom vysielaní dodržiavať stanovený podiel slovenských hudobných diel. Rozhodla o tom Rada pre vysielanie a retransmisiu(RVR), ktorá im udelila výnimku na uplatňovanie predmetných kvót. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.
      Rada tak vyhovela všetkým žiadostiam Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). "Na základe udelenej výnimky nebude musieť dodržiavať RTVS stanovený podiel slovenských hudobných diel vo vysielaní Rádia Patria a Rádia Devín," uviedla hovorkyňa. V prípade Rádia Pyramída platí výnimka iba čiastočne. "V súlade so žiadosťou vysielateľa platí len čiastočná výnimka - z podielu nových slovenských hudobných diel," doplnila Michelčíková.
      Výnimky udelila rada vysielateľom na obdobie roka 2018. Na ostatných programových okruhoch je verejnoprávny vysielateľ povinný dodržiavať zákonom stanovený podiel slovenskej hudby. Tá má tvoriť 35 percent vysielania hudobných diel za kalendárny mesiac, pričom jednu pätinu z nich majú tvoriť nové diela. Do podielu sa zarátavajú len skladby odohrané medzi 6.00 h a polnocou.


Copyright © TASR 2018