15. 2. 2018

RTVS dosiahla nový rekord online sledovanosti

RTVS dosiahla nový rekord 


online sledovanosti

RTVS opätovne potvrdila svoje dominantné postavenie na slovenskom trhu, keď zlomila rekord v sledovanosti na internete v objeme prenesených dát. Prvý zápas slovenských hokejistov na ZOH v Pjongčangu si v stredu (14.2.) online pozrelo vyše 72 000 divákov, čo je o 22 000 viac ako vlani počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Maximálny dátový tok bol 212Gbit/s.
Športoví priaznivci môžu naživo sledovať olympijské hokejové zápasy nielen na Jednotke alebo Dvojke, ale aj na špeciálnom webe http://zoh2018.rtvs.sk/. RTVS v spolupráci s telekomunikačnou spoločnosťou BENESTRA, s.r.o. prináša online vysielanie vo Full HD rozlíšení.
„Je zrejmé, že sledovanosť programov prostredníctvom online platforiem bude narastať, preto neustále pracujeme na tom, aby online vysielanie fungovalo čo najlepšie,“ uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.
Ako pripomenul manažér nových médií Dušan Jančovič, RTVS pravidelne prináša divákom najväčšie športové udalosti prostredníctvom svojich webových stránok. „Za rekordným dátovým tokom je snaha RTVS prinášať prenosy v čo najvyššej kvalite 1080p,“ poznamenal.
Technický riaditeľ BENESTRA, s.r.o. Augustín Revák doplnil, že už na začiatku online vysielania stredajšieho hokejového zápasu sa pripojilo 43.000 užívateľov. „Tí boli zväčša pripojení v HD kvalite, čo vyťažilo distribučnú sieť CDN až na maximum rezervovanej kapacity. Na konci zápasu bolo pripojených viac ako 72 000 užívateľov,“ priblížil.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.