6. 4. 2018

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Obyvatelia bratislavskej Záhorskej Bystrice dostanú do schránok miestne noviny každé dva týždne. Oficiálne noviny mestskej časti Naša Bystrica, ktoré doteraz vychádzali s dvojmesačným odstupom sa menia na mesačník. Jeho súčasťou bude i periodikum Naša Bystrica Aktual, ktoré bude o novinkách v mestskej časti informovať v printovej i elektronickej podobe každých 14 dní.
Starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa vysvetľuje krok aktívnym dianím v neustále sa rozrastajúcej sa mestskej časti. "Obyvateľov pribúda, s tým súvisí veľa rozhodnutí a nových investícií, ale i problémov, ktoré treba riešiť. O tom všetkom Vás chceme aktuálne informovať,“ prihovoril sa k čitateľom z prvého čísla "aktuálu".
Dianiu v Záhorskej Bystrici, mestskej časti, ktorá ku koncu roka 2017 evidovala 5260 obyvateľov, sa tak v súčasnosti budú venovať tri periodiká. V závere minulého roka začali vychádzať noviny TU ŽIJEM. Ich ambíciou je „prinášať mesačník s témami, ktoré si nenachádzajú miesto v iných periodikách o Záhorskej Bystrici, prípadne o Bratislave a prostredníctvom aktívnej komunikácie pomôcť zásadne zlepšiť život v mestskej časti". V redakčnej rade týchto novín sú poslanci miestneho zastupiteľstva v Záhorskej Bystrici - Ivan Bošňák, Roman Weinštuk, Vladimír Kristl a Ján Janata.

Copyright © TASR 2018

Televízia JOJ za posledné dva roky eviduje veľký dopyt po vlastných seriáloch, ktoré sú vizuálne čoraz atraktívnejšie - zvýšila nároky na výrobu, postupne ju presunula do exteriérov a dbá na to, aby boli námety univerzálnejšie. Výsledkom je úspech aj na zahraničných trhoch.
Rodinný seriál Divoké kone, z dielne producentov Danice Hričovej, Paľa Polnera a režiséra Braňa Mišíka, ktorý JOJka vysielala v roku 2015, aktuálne kúpil vysielateľ v Argentíne a v rokovaní sú aj ďalšie krajiny Latinskej Ameriky. O seriál je naďalej záujem aj v Európe. Po Francúzsku a Maďarsku, kde Divoké kone zaznamenali mimoriadne veľký úspech (denne dosahovali v poobednom slote 10 % share v CS 4+ na stanici Duna TV), predala JOJka práva na seriál tiež do Poľska či Rumunska.
Z portfólia JOJ Group sú v zahraničí rovnako úspešné aj ďalšie formáty vlastnej tvorby. S témou kriminálky Za sklom sa napríklad stotožnili aj v iných krajinách, kde sa stretli s podobnými témami v reálnom živote. Okrem iných aj česká televízia Prima, ktorá od JOJky kúpila práva už na viaceré seriály – nielen Za sklom, ale aj historickú detektívku 1890, či komediálny seriál Prázdniny. Maďari okrem Divokých koní takisto zakúpili opciu na Prázdniny.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.