4. 4. 2018

Televízia JOJ štartuje nový komediálny seriál Hotel

Televízia JOJ štartuje nový 

komediálny seriál Hotel

Televízia JOJ odštartuje v stredu 4. apríla nový osemdielny komediálny seriál Hotel.
Svet v hotelovom prostredí je priesečníkom rôznych príbehov. Stretávajú sa tu osudy všetkých, ktorí niečo hľadajú. Niekto prahne po dobrodružstve, iný po zábave či po gastronomických zážitkoch.
Životy hostí sa prelínajú so životmi personálu, ktorý sa stará, aby všetko v hoteli fungovalo. Hrdinami jednotlivých príbehov budú kuchári, barmani, čašníci, chyžné, recepční i zamestnanci wellnessu.
V hlavných úlohách sa predstavia Zuzana Konečná ako nová zamestnankyňa hotela Dorota a Milo Kráľ ako manažér hotela Roman, ktorí si postupom času navzájom zmenia životy. Obaja pritom riešia patálie s hosťami, ale aj so svojskými zamestnancami hotela.
Ďalšie výrazné seriálové postavy stvárnia Juraj Ďurdiak, Vlastina Svátková, Martin Meľo, Richard Stanke, Peter Šimun, Jevgenij Libezňuk či Táňa Kulíšková.
Diváci a diváčky budú môcť v jednotlivých častiach vidieť i starší manželský pár, ktorý k sebe po rokoch nájde cestu, zaujme ich dejová línia s neodhaliteľným agentom provokatérom, ktorý má za úlohu vyhrabať na hotel nejakú špinu, pobavia ich interné nezhody nóbl šéfkuchára, ktoré vyústia do kulinárskej vojny a stanú sa dokonca svedkami záhady strašidelnej izby.
Režisérom seriálu, ktorý nakrúcali v Budmerickom kaštieli, je Michal Kollár. O produkciu nového formátu sa postarala Danica Hričová. Kreatívna dvojica sa spoločne so scenáristickým tímom seriálu zhodla, že chcú tentoraz vytvoriť niečo naozaj netradičné. "Chceli sme urobiť seriál nielen pre skalných divákov JOJky, ale aj pre tých, ktorí nie nutne vyhľadávajú seriály komerčných televíznych staníc. Inými slovami, televízia chcela aj istý presviedčací element pre skeptikov našich seriálov, možno i preto ma oslovili," povedal režisér pre agentúru SITA. "Pre moju účasť bol zásadný parameter, že nejde o nekonečný seriál, ale prakticky osem hodinových filmov. K realizácii som pristupoval, akoby to bol film do kina, čo sa, myslím, odrazilo na viacerých zložkách ako kamere, zvuku, pri strihu a hlavne na hereckých výkonoch. Táto voľnosť pri narábaní s látkou, ako aj voľnosť pri výbere hercov ma presvedčila, že aj na poli súkromnej televíznej produkcie môže skutočne vzniknúť niečo unikátne. Programový riaditeľ, pán Kubina, ako aj riaditeľka výroby Slávka Adamíková zároveň netlačili na klasický 60-minútový formát, ale rešpektovali tempo komédie, takže niektoré diely sú o pár minút kratšie. Dĺžka jednotlivých častí nie je nadradená humoru a príbehu, ktorý sa snažíme rozprávať," priblížil Kollár.
Režisér je takisto hrdý, že sa mu pri procese tvorby podarilo presadiť si plnohodnotné herecké skúšky. "Z nich totiž vychádzali nielen mnohé organické komediálne situácie, ale častokrát aj repliky. Všetko to tkvie v úzkej komunikácii s hercami. Tu si neviem vynachváliť Zuzku Konečnú v hlavnej úlohe Doroty," poznamenal.
Seriál točili pomaly a dôsledne, s dôrazom na detail. "Iste je zaujímavé aj to, že sme ho netočili na prvú dobrú, ale na potrebný počet klapiek. Na slovenské pomery je rekord, že ich často bolo aj päť až osem. Netradičné v rámci prípravy bolo i to, že sme s kameramanom a ilustrátorom každý diel od prvého do posledného záberu nakreslili do storyboardu, ktorý obsahoval každý záber daného dielu. Myslím, že sme ich mali v priemere aj tristo na diel. V praxi to potom znamená, že sa štáb na pľaci neškriabe na hlave, čo sa bude točiť a ja sa môžem o to viac venovať hercom či dokonca istej improvizácii, ak to scéna vyžaduje. Takáto voľnosť je pri komédii veľmi dôležitá. Mám pocit, že komediálna televízna tvorba sa na Slovensku nesie skôr v istom kŕči, ktorý vychádza práve z nedostatku času a z tlaku televízie vyrobiť hodinové epizódy. A pritom všetci z divadla vedia, že naši herci patria k európskej špičke, alebo minimálne k tej bývalej československej," uviedol Kollár.
Hudbu pre seriál skomponoval Matúš Široký, ktorý zložil na základe ústrednej zápletky pre každý diel celkom nový hudobný sprievod.
Prvú časť seriálu uvedie televízia JOJ v stredu o 20:35. Ďalšie epizódy si diváci a diváčky budú môcť pozrieť v rovnakom čase v stredy a piatky.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.