25. 5. 2018

Slovenskými kandidátmi na Európske filmové ceny sú Tlmočník a Ťažká duša

Slovenskými kandidátmi na Európske filmové 

ceny sú Tlmočník a Ťažká duša

Slovenským kandidátom na Európsku filmovú cenu 2018 v kategórii hraných filmov sa stala dráma Tlmočník režiséra Martina Šulíka. Spomedzi dokumentov sa bude za Slovensko o cenu uchádzať Ťažká duša režiséra Mareka Šulíka.

Snímky vybrali členovia a členky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA). V prípade hraných filmov mali k dispozícii celkovo sedem kandidátov. Okrem Tlmočníka boli na zozname aj tituly Čiara (r. Peter Bebjak), Out (r. György Kristóf ), Nina (r. Juraj Lehotský), Spievankovo a kráľovná Harmónia (r. Diana Novotná), Dogg (Slavomír Zrebný, Viliam Csino, Enrik Bistika, Jonáš Karásek) a Dubček (r. Laco Halama).

V hlasovaní o dokumentárnej snímke bojovali okrem vybraného titulu aj filmy Mečiar (r. Tereza Nvotová), Vábenie výšok (r. Pavol Barabáš) a Válek (r. Patrik Lančarič).

Európska filmová akadémia udelí svoje výročné ceny už po 31. raz v sobotu 15. decembra v španielskej Seville.


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.