13. 8. 2018

RADA RTVS

RADA RTVS

Na príprave diskusnej relácie O 5 minút 12 RTVS naďalej pokračuje v spolupráci s novinárom, analytikom a publicistom Jozefom Hajkom. Počas pondelkového zasadnutia Rady RTVS o tom informoval generálny riaditeľ verejnoprávneho média Jaroslav Rezník.
Naznačil, že relácia bude mať, podobne ako tomu bolo v predchádzajúcom období, moderátora, ktorý bude pripravený zaskočiť v prípade potreby. "Budujeme tie systémy tak, aby v prípade výpadku jednotlivca bol systém schopný zodpovedne ho zastúpiť," uviedol Rezník.
Členov Rady tiež informoval, že doterajší moderátor diskusnej relácie Martin Strižinec je jeden z kandidátov na novú reláciu Experiment, ktorá sa bude zaoberať oblasťou vedy.
Podľa Rezníkových slov finišujú prípravy na spustenie novej série relácie Reportéri v jesennej vysielacej štruktúre, ktorá sa začína od 15. septembra. "Je stabilizovaná redakcia, hotová grafika, vybrané moderátorky," informoval Rezník. "Redaktorský tím, ktorý má sedem plus dvoch členov pracuje na témach, každý z redaktorov bude mať dostatok času na to, aby svoju reportáž pripravil koncepčne, ale tiež aby mohol záležitosti, ktoré sa reportáže týkajú, prekonzultovať aj s právnikmi," dodal. Štandardne by mala relácia priniesť dve analytické reportáže.


Copyright © TASR 2018