13. 8. 2018

RTVS si pripomenie S. Dančiaka spomienkovým programom

RTVS si pripomenie S. Dančiaka 


spomienkovým programom


Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) v súvislosti s poslednou rozlúčkou s členom Činohry Slovenského národného divadla (SND) Stanislavom Dančiakom upravila vysielanie na oboch televíznych programových okruhoch. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Juraj Kačo.
"V pondelok 13. augusta o 11.00 h RTVS v priamom prenose z novej budovy SND sprostredkuje divákom Jednotky poslednú rozlúčku so Stanislavom Dančiakom," uviedol Kačo. Zároveň v sobotu 11. augusta o 17.55 h Jednotka mimoriadne zreprízuje televíznu grotesku Bud Bindi, informoval PR manažér RTVS, ktorý konkretizoval aj spomienkový program na druhom televíznom okruhu.
"Dvojka si v deň poslednej rozlúčky – v pondelok 13. augusta, pripomenie Stanislava Dančiaka v relácii Mojich sedem divov (12.25 h), nezabudnuteľnou postavou v titule Lord Norton a sluha James (12.50 h), legendárnou situačnou komédiou Chrobák v hlave (13.15 h), charakterovou kreáciou v televíznej inscenácii Kráľovská hra (14.20 h), rozhovorom v relácii Gala Borisa Filana (15.20 h) a jednou z jeho prvých filmových úloh v pamätnej snímke Kým sa skončí táto noc (20.10 h)," doplnil Kačo.
Posledná rozlúčka so zosnulým dlhoročným členom Činohry SND Stanislavom Dančiakom sa uskutoční v pondelok 13. augusta o 11.00 h v novej budove SND. Zomrel v sobotu 4. augusta vo veku 75 rokov.