14. 8. 2018

RTVS podpísala koprodučnú zmluvu k filmu a trojdielnemu seriálu Generál

RTVS podpísala koprodučnú zmluvu k filmu a 
trojdielnemu seriálu Generál


RTVS je koproducentom filmu a trojdielneho seriálu o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi s názvom Generál. Podpisom dodatku k zmluve o spolupráci to potvrdili generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník a producent Milan Stráňava z produkčnej spoločnosti JMB Film & TV Production. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Juraj Kačo.
"Film Generál upriamuje pozornosť na osobnosť Milana Rastislava Štefánika a významné udalosti našej histórie s ním spojené. Diváci sa môžu tešiť nielen na klasický film pre kinodistribúciu, ale aj na trojdielnu televíznu podobu. Som veľmi rád, že pre RTVS je práve film o Štefánikovi jedným z kľúčových umeleckých projektov na najbližšie obdobie," uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.
Generál má za sebou už niekoľko filmovacích dní na Košariskách, v rodnom kraji M. R. Štefánika a v skanzene pri Martine. Film by sa mal dostať do kín v októbri 2019, televízna trojdielna miniséria má mať premiéru v decembri toho istého roka.
Režisérom filmu a spoluautorom scenára je Francúz Jérôme Cornuau, úlohu generála Štefánika prijal herec Milan Ondrík. Snímku podporil aj Audiovizuálny fond.

Copyright © TASR 2018