2. 9. 2018

RTVS odvysiela živý prenos z Medzinárodných leteckých dní SIAF 2018

RTVS odvysiela živý prenos z 


Medzinárodných leteckých dní SIAF 2018

Už túto nedeľu 2. septembra RTVS odvysiela na Jednotke o 14:00 priamy prenos z Medzinárodných leteckých dní SIAF 2018. Priaznivci lietania sa môžu tešiť na najväčšiu leteckú šou na Slovensku, na ktorej sa predstavia lietadlá z jedenástich krajín. RTVS je generálnym mediálnym partnerom podujatia

Hlavnou diváckou atrakciou bude vystúpenie francúzskej elitnej zostavy Patrouille de France. Okrem toho sa po prvýkrát na podujatí predstavia kráľovskí sokoli z Jordánska, Royal Jordanian Falcons, ale aj nestarnúca klasika - kvarteto bezmotorových akrobatov Očovskí bačovia zo srdca Slovenska.

Medzinárodné letecké dni na Sliači sú pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa oslavou jedinečnej histórie československého letectva. Na oblohe sa predstavia legendy prúdovej éry, majstrovské dielo československých konštruktérov L-29 Delfín a MiG-15.

Diváci a návštevníci sa môžu zapojiť do internetového hlasovania o najväčšiu osobnosť československého letectva v ankete Zlaté krídla, Národná cena letectva. Každý, kto sa na stránke www.zlatekridla.sk zapojí do súťaže, získa možnosť vyhrať vyhliadkový let.