8. 10. 2018

Informačný seminár pre novinárov v sídle OBSE vo Viedni

Informačný seminár pre novinárov 
 v sídle OBSE vo Viedni

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR organizuje v utorok 16. októbra informačný seminár pre zástupcov slovenských médií v súvislosti s budúcoročným predsedníctvom SR v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Pracovná cesta do sídla OBSE je ideálnou príležitosťou detailne sa oboznámiť s jej činnosťou a fungovaním.
Súčasťou programu bude aj stretnutie s generálnym tajomníkom OBSE Thomasom Gremingerom a špičkovými expertmi z prostredia organizácie, ako aj návšteva Stálej misie SR pri OBSE vo Viedni.
Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe je najväčším regionálnym bezpečnostným zoskupením na svete – zahŕňa 57 účastníckych štátov a 11 partnerských krajín na štyroch kontinentoch. Jej úlohou je prispievať k bezpečnosti a stabilite v Európe. Slovensko jej bude predsedať na obdobie jedného roka od 1. januára 2019.
Pre prihlásených novinárov bude zabezpečená doprava z Bratislavy do Viedne a späť, ako aj pracovný obed. Zástupcov médií, ktorí majú záujem o účasť na seminári, sa nahlásia na adresu tlac@mzv.sk do utorka 9. októbra do 10.00 h.