9. 10. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Bulharské úrady prepustia muža, ktorého zadržali pri vyšetrovaní vraždy novinárky Viktorije Marinovovej. Ani ho v tejto súvislosti neobvinia, informovala v utorok agentúra AP s odvolaním sa na Teodora Atanasova, šéfa polície v meste Ruse.
Novinárom povedal, že muža, ktorého neidentifikoval, prepustia "veľmi skoro". Ďalšie podrobnosti ohľadom vyšetrovania odmietol uviesť.
Atanasov predtým v utorok povedal, že muža zadržali na 24 hodín a vypočúvajú ho. Hovoril o ňom ako o "rumunskom občanovi ukrajinského pôvodu" a spresnil, že muža oficiálne neoznačili ako podozrivého z činu.
Mŕtve telo 30-ročnej moderátorky investigatívnych programov lokálnej káblovej televízie TVN Viktorije Marinovovej našli v sobotu 6. októbra v meste Ruse v parku pri rieke Dunaj po tom, čo upozorňovala na možnú korupciu vo vláde. Bulharská prokuratúra v pondelok večer oznámila, že začala vyšetrovať podozrenie zo zneužívania fondov Európskej únie. Kriminalisti popri tom vyšetrujú znásilnenie a vraždu Marinovovej, ktorú našli zaškrtenú.

Copyright © TASR 2018

Spoločnosť Mafra, patriaci do koncernu Agrofert, prevezme v ČR a SR vydavateľtvo Bauer Media. Dohodla sa na tom s nemeckou firmou Bauer Media Group.Cenu nezverejnili, prevzatie musí schváliť Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže. Bauer Media ČR vydáva časopisy pre  ženy, o životnom štýle či bulvárne a   programové časopisy alebo krížovky. Koncern Agrofert vlastné Mafra, ktorá vydáva napríklad denníky Lidové noviny alebo Mladá fronta Dnes. Majiteľom koncernu bol Andrej Babiš (ANO), vlani vo februári ho previedol do zvereneckých fondov.

Zdroj: CT TXT