19. 5. 2019

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA


Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 19. mája od 11.00 h. 

Témy: 
Pravidlá ochrany ústavných činiteľov, opatrenia vládnej koalície a dosah na vyrovnaný rozpočet, vzťahy v koalícii a opozícii; Zahraničnopolitická orientácia Slovenska, vzťahy s Ruskom, voľby do EP, migrácia a extrémizmus.

Hostia: 
Robert Fico (Smer-SD), predseda strany; 
Boris Kollár (Sme rodina), predseda strany; 
Miroslav Beblavý (SPOLU), predseda strany.

Moderuje Norbert Dolinský.

O 5 minút 12 vysiela RTVS v nedeľu 19. mája o 11.55 h na Jednotke.

Hostia: 

podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu, podpredseda strany Richard Raši (Smer-SD);
poslanec NR SR, predseda hnutia Boris Kollár (Sme rodina - Boris Kollár)

Témy: 

- zhodnotenie členstva SR v EÚ a výzvy pre budúcnosť aj v kontexte blížiacich sa eurovolieb;  
- čerpanie, nastavenie a budúcnosť eurofondov; - najnovšie opatrenia v boji proti byrokracii.

Moderuje Jozef Hajko. 
Vo vládnej koalícii sa dejú nevídané veci: predseda SNS Andrej Danko vyzval koaličnú poslankyňu a šéfku zahraničného výboru, aby opustila koalíciu, ak v nej byť nechce. Premiér a podpredseda Smeru Peter Pellegrini adresoval podobný odkaz rovno svojmu straníckemu kolegovi. Šéfovi európskeho výboru povedal, aby zvážil svoje pôsobenie v tomto výbore, čím mu vytkol jeho útočné statusy voči Európskej únii.

Aká je atmosféra v koalícii a bude vládna väčšina vedieť na júnovej schôdzi parlamentu presadiť ambiciózne sociálne opatrenia? Aj to sa bude moderátor relácie Na telo Michal Kovačič v nedeľu pýtať podpredsedu parlamentu Andreja Hrnčiara (Most-Híd) a podpredsedu SaS Ľubomíra Galka.

Obaja poslanci sú členmi výboru pre obranu a bezpečnosť, ktorý tento týždeň posudzoval ochranku pre expremiéra Robera Fica. Potrebuje bývalý predseda vlády štátnu ochranku? Ako vážne sú hrozby, s ktorými sa politici stretávajú?

Diváci sa budú môcť do nedeľnej relácie tradične zapojiť nielen hlasovaním v prospech hostí, ale aj vlastnými otázkami, ktoré budú môcť položiť na Facebooku.

Politickú diskusnú reláciu Na telo odvysiela televízia Markíza v nedeľu, 19. mája 2019, so začiatkom v tradičnom čase o 13:00.