24. 5. 2019

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Sieť regionálnych novín MY bude mať od pondelka (27. 5.) nový modernejší vzhľad, viac sa tiež zameria na lokálny obsah a hlbšie spracovanie tém. Informoval o tom Peter Ciglan z PR oddelenia vydavateľstva Petit Pres, ktoré týždenníky vydáva.
"Chceme byť užitoční a dôveryhodní pre bežných ľudí v ich malom svete (dedine, meste alebo regióne) a robiť pre nich noviny z miest, kde sami žijú a bývajú. V tom je naša skutočná pridaná hodnota," vysvetlil posilnenie lokálneho a komunitného obsahu riaditeľ obsahu týždenníkov MY a časopisov ECHO Peter Vavro.
Ďalším krokom má byť podľa neho komplexné spracovanie ťažiskových článkov z konkrétneho regiónu prostredníctvom jasne štruktúrovaných hlavných tém. Tie budú zahŕňať hlavný článok a potom napríklad rozhovory, ankety alebo infografiku. "Chceme robiť kľúčové a ťažiskové udalosti v obciach a mestách komplexne a z viacerých uhlov pohľadu. Nie robiť všetko priemerne, ale iba niečo a nadpriemerne," priblížil Vavro.
Grafickými úpravami prešla podľa Ciglana celá štruktúra novín. Výrazné zmeny v dizajne sa dotkli titulnej strany, v ktorej sa zdôraznil pôvodný názov konkrétneho titulu. Kľúčové informácie pre čitateľa sa zas po novom nachádzajú v avízach pri hlavičke, v titulku a vo fotografii k hlavnému článku.

Copyright © TASR 2019