26. 5. 2019

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA


Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 26.5. od 11:00.


Témy: 
Voľby do EP, vzťahy EÚ a Ukrajiny, dohoda o tranzite zemného plynu z Ruska do EÚ, energetická bezpečnosť Slovenska, projekt Nord Stream 2, Projekt nemocnice Rázsochy, optimalizácia nemocníc, kvalita zdravotnej starostlivosti

Hostia:

Maroš Šefčovič, podpredseda EK pre Energetickú úniu
Andrea Kalavská (nom. Smeru-SD), ministerka zdravotníctva
Marek Krajčí (OĽANO), poslanec NR SR, Výbor NR SR pre zdravotníctvo

Moderuje Norbert Dolinský.



O 5 minút 12 v nedeľu 26. máj o 11.55 h na Jednotke.

Hostia: 

poslanec NR SR, člen Predsedníctva strany Smer-SD Ľubomír Petrák; splnomocnenec vlády SR, podpredseda strany Most-Híd Ábel Ravasz; poslankyňa NR SR, podpredsedníčka strany SaS Jana Kiššová; poslanec NR SR, predseda strany SPOLU – občianska demokracia Miroslav Beblavý;

Téma: 

-Voľby do Európskeho parlamentu a ich dôležitosť pre ďalšie smerovanie Európskej únie:
- zhodnotenie kampane a jej hlavných tém, mobilizácia k účasti  
  voličov;
- vnímanie EÚ na Slovensku – dôvera + záujem o dianie v Únii;
- budúcnosť EÚ a miesto Slovenska v nej;
- pozície strán.

Moderuje Jozef Hajko.

Ako dopadli eurovoľby? Kto prehral a kto vyhral? Posilnili proeurópske strany, alebo tie, ktoré majú k Únii rezervovaný vzťah? A ako to zmení domácu politickú scénu? Zatrasú výsledky vládnou koalíciou a môžeme čakať veľké zmeny aj v parlamentných voľbách?

O tom, čo nám priniesli eurovoľby budú v nedeľnom Na telo s Michalom Kovačičom diskutovať hneď štyria lídri kandidátok do europarlamentu. Do štúdia príde Monika Beňová zo Smeru, Michal Šimečka z koalície PS a Spolu, Lucia Ďuriš Nicholsonová zo SaS a Peter Pčolinský z hnutia Sme rodina.

Okrem aktuálnych reakcií politikov na eurovoľby prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum agentúry Focus, v ktorom sa pýtala respondentov, či by zvažovali voliť novú politickú stranu Štefana Harabina, ak by takáto strana vznikla.

Politickú diskusnú reláciu Na telo odvysiela televízia Markíza v nedeľu, 26. mája 2019, so začiatkom v tradičnom čase o 13:00.