11. 10. 2019

Hovorca roka 2019

Hovorca roka 2019

Asociácia hovorcov Slovenska (AHS) vyhlásila najlepších hovorcov roka 2019. Cenu v kategórii štátna správa a štátny sektor vyhral hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka, v kategórii privátny a komerčný sektor zvíťazil hovorca Slovnaftu Anton Molnár a v poslednej kategórii samospráva a neziskový sektor uspela hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Jana Holéciová. Rovnako ako vlani sa porota aj v tomto ročníku rozhodla neudeliť ocenenie Top hovorca roka.
„Práca hovorcu je čoraz náročnejšia. Už nie je len o spolupráci s novinármi, ale aj o práci so sociálnymi sieťami, boji proti čoraz väčšiemu množstvu dezinformácií. Tento rok porota v spolupráci s partnerom Slovakia Online analyzovala výstupy a pôsobenie viac ako 140 hovorcov vo všetkých troch oblastiach. Víťazov sme ocenili za mimoriadne kvalitnú komunikačnú prácu pre svoje organizácie, komunikačné zručnosti, odbornosť v oblasti aj etické správanie, neoddeliteľnú súčasť práce kvalitného hovorcu,“ uviedol predseda AHS Vladimír Machalík.
Porota súťaže „Hovorca roka“ je zložená z odborníkov na komunikáciu z oblasti médií a redakcií, hovorcov, PR i akademického sektora. Jej členmi boli dekanka Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave Iveta Radičová, šéfredaktor spravodajstva TV Markíza Tibor Mattyašovský, šéfredaktorka agentúry SITA Zuzana Devera, zástupca šéfredaktora týždenníka Trend Ivan Haluza, vedúci redakcie politiky denníka Nový Čas Martin Čeliga, prezidentka Asociácie PR agentúr SR Soňa Lexmanová a vedúca komunikácie Národnej banky Slovenska Jana Kováčová. Predsedom poroty bol predseda AHS a riaditeľ komunikácie a marketingu ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Vladimír Machalík.
Asociácia hovorcov Slovenska je profesijnou organizáciou hovorkýň a hovorcov zo štátnej správy, samosprávy a súkromného sektora Slovenska. Svoju činnosť odštartovala v roku 2005. Zaoberá sa vzdelávaním a zvyšovaním kvality komunikačnej profesie hovorcu.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.