12. 10. 2019

Zomrel Robert Foster

Zomrel Robert Foster

V kalifornskom Los Angeles v piatok zomrel americký herec Robert Foster, nominovaný v roku 1997 na Oscara v kategórii najlepší herec vo vedľajšej úlohe za film Jackie Brownová režiséra Quentina Tarantina. Foster, ktorý mal 78 rokov, zomrel na rakovinu, oznámil server týždenníka Variety.
Foster si zahral v stovke filmov. Kariéru začal v divadlách na Broadwayi, než mu režisér John Huston v roku 1967 zveril úlohu vo filme Páv so zlatým okom, kde hral s Elizabeth Taylorovú a Marlonom Brandom. Do povedomia divákov sa Foster dostal vďaka úlohe v detektívnom seriáli televízie NBC Banyon v rokoch 1972-73.

Foster sa objavoval hlavne v hororových a akčných filmoch, okrem iného v snímkach Čierna diera z roku 1979, Pomstitelia (1983) alebo The Banker (1989). Zlom v jeho kariére ale znamenala rola v Tarantinovho snímke Jackie Brownová, kde stvárnil rolu finančného agenta Maxa Cherryho. Oscar za vedľajšiu úlohu, na ktorý bol Foster nominovaný, ale vtedy pripadol Robinovi Williamsovi za film Dobrý Will Hunting.


Copyright © ČTK 2019