10. 10. 2019

RTVS NEWS. Špeciálny program v deň pohrebu Karla Gotta

RTVS NEWS


Špeciálny program v deň pohrebu Karla Gotta


V piatok sa v pražskom Paláci Žofín bude s najvýznamnejším a najpopulárnejším spevákom v dejinách československej populárnej scény lúčiť verejnosť a jeho umeleckí kolegovia. RTVS bude mapovať dianie v Prahe počas celého dňa, divákom prinesie najaktuálnejšie informácie v Ranných správach a v Správach RTVS o 12:00, 16:00 a 19:00.
Smútočné vysielanie na Jednotke v sobotu začne o 10:30 špeciálnym spravodajským štúdiom, ktorým bude divákov sprevádzať moderátorka Janette Štefánková a komentátor Roman Bomboš, priamo z Prahy budú do vysielania vstupovať redaktorky Katarína Vítková a Patrícia Pružinská. O 11:00 bude vysielanie pokračovať priamym prenosom z pohrebnej sv. omše za Karla Gotta z Katedrály sv. Víta, Václava a Vojtecha v Prahe.
Dvojka sprostredkuje divákom archívne spomienky na život a hudobnú kariéru Karla Gotta o 9:25 v špeciálnom spomienkovom vydaní relácie Noc v archíve. V nej tvorcovia zaspomínajú na Karla Gotta prostredníctvom archívnych televíznych spomienok, piesní a rozhovorov, väčšinou zo 60tych a 70tych rokov minulého storočia. V Noci v archíve sa objavia aj raritné archívne zábery, ktoré boli odvysielané len raz a diváci si ich budú môcť opäť pozrieť po viac ako štyridsiatich rokoch. RTVS totiž pre sobotné vysielanie zdigitalizovala staré spravodajské šoty s rozhovorom a vystúpením Karla Gotta z roku 1973 a 1975.
V atmosfére sedemdesiatych rokov budú pokračovať spomienky na tohto jedinečného československého umelca aj v podvečernom vysielaní. Od 16:45 Dvojka ponúkne vybrané vystúpenia Karla Gotta na Bratislavskej lýre postupne v rokoch 1974 – 1976.