7. 11. 2019

Rádio Regina odštartovalo súťaž netradičných verzií hitov P.Nagya Sme svoji

Rádio Regina odštartovalo súťaž netradičných 

verzií hitov P.Nagya Sme svoji

Pesničky Petra Nagya sa k rozhlasovým poslucháčom RTVS dostanú v novej, netradičnej verzii. Poslucháči majú možnosť vytvoriť spevákove hity v nárečí svojho regiónu a do 24. novembra 2019 ich poslať do novej súťaže Rádia Regina, nesúcej názov po jednej z Nagyových najslávnejších pesničiek – Sme svoji.
"Naše Reginy sú regionálnymi rádiami a jednotlivé regióny Slovenska na prvé počutie odlišujú regionálne nárečia. Preto dávame poslucháčom príležitosť hravou formou „lokalizovať“ známe hity Petra Nagya. Peter pre nás vytvoril prvú takúto nahrávku, keď vo svojom „rodnom“ nárečí naspieval pieseň Sme svoji,“ informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.
Nová „lokálna“ verzia môže mať spievanú alebo recitovanú podobu, musí byť ale maximálne minútu dlhá. "Postupne sa budú objavovať na vytvorenej facebookovej skupine Sme svoji – súťaž Rádia Regina. Tie najlepšie zaznejú v Rádiu Regina a najoriginálnejšie videá aj v televíznom vysielaní. Zvíťazí tá nahrávka, ktorá získa najviac lajkov,“ ozrejmila Rusnáková.
Víťazovi, ktorého meno sa verejnosť dozvie po 4. decembri, odovzdá cenu sám Peter Nagy.

Copyright © TASR 2019