14. 1. 2020

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Jediný ukrajinský televízny kanál vysielajúci v anglickom jazyku, UATV, ukončil svoje pôsobenie. UATV naposledy vysielal v nedeľu, informovala v pondelok stanica Slobodná Európa.
"Ukrajinská štátna medzinárodná stanica UATV zastaví svoju produkciu správ a satelitného vysielania od 13. januára 2020," uviedla UATV v tlačovom vyhlásení.
Ukrajinská vláda sa začiatkom tohto roka rozhodla ukončiť prevádzku medzinárodného vysielania a zrušiť oddelenia UATV pre krymskotatársky, arabský a anglický jazyk.
Kanál UATV vznikol v roku 2015 na pozadí intenzívnej "informačnej vojny" s Ruskom, ako danú situáciu označili mediálni analytici.
Šírenie falošných správ v roku 2014 sprevádzalo ruskú anexiu ukrajinského polostrova Krym a ruskú podporu proruských separatistov bojujúcich v dvoch pohraničných regiónoch - Luhanskej oblasti a Doneckej oblasti - na východe Ukrajiny. Konflikt si vyžiadal už takmer 14.000 mŕtvych.
Kanál UATV bol založený sa účelom "zabezpečiť prístup zahraničného publika k objektívnym, aktuálnym a úplným informáciám o udalostiach na Ukrajine a zachovať pozitívny obraz Ukrajiny vo svete," uvádza sa v skoršom vyhlásení tohto média.
V priebehu štyroch rokov mal UATV pripojenie k takmer 400 káblovým sieťam a vysielal v približne 30 krajinách v Európe, Severnej Amerike, Afrike a Ázii vrátane Blízkeho východu.
Vláda ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ohlásila, že tohto roku hodlá spustiť na štátnej stanici televízny kanál vysielajúci v ruštine. Kanál bude špeciálne určený pre divákov žijúcich na "dočasne okupovaných územiach Ukrajiny".



Copyright © TASR 2019

Americký herec a wrestler Dwayne Johnson, známy aj ako The Rock, si zahrá v seriáli inšpirovanom jeho životom. Komediálnu sériu Young Rock si objednala televízia NBC. Projekt, ktorý sa zameria na Johnsonovu mladosť, bude mať zatiaľ 11 epizód. Štyridsaťsedemročný rodák z kalifornského Haywardu by sa mal predstaviť v každej z nich.
Tvorkyňou novinky je Nahnatchka Khan, ktorá má na konte aj seriál Huangovci v Amerike (2015). Khan sa spolu s jej dlhoročným spolupracovníkom Jeffom Chiangom postará o scenár a obaja budú aj výkonnými producentmi novinky. Ako výkonný producent sa pod Young Rock podpíše aj spomínaný Johnson.
Kedy sa Young Rock dostane na obrazovky zatiaľ nie je známe. Podľa magazínu The Hollywood Reporter sa tak pravdepodobne stane počas vysielacej sezóny 2020/2021.
Dwayne Douglas Johnson debutoval na striebornom plátne malou úlohou Kráľa Škorpióna v snímke Múmia sa vracia (2001). O rok neskôr prišiel film Kráľ Škorpión (2002), vďaka ktorému sa Johnson so sumou 5,5 milióna amerických dolárov dostal do Guinnessových svetových rekordov ako herec s najvyšším honorárom za prvú hlavnú úlohu. Diváci ho môžu poznať aj zo snímok Vitajte v džungli (2003), Kráčajúca skala (2004), Buď cool (2005), Plán hry (2007), Dostaňte agenta Smarta (2008), Hora čarodejníc (2009), Fízli zo zálohy (2010), G.I. Joe: Odveta (2013), Pot a krv (2013), Hercules (2014), San Andreas (2015), Centrálna inteligencia (2016), Pobrežná hliadka (2017), Jumanji: Vitajte v džungli (2017), Besnenie (2018), Mrakodrap (2018), Jumanji: Ďalší level (2019) alebo ako agenta Lukea Hobbsa zo série Rýchlo a zbesilo. 


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.