28. 2. 2020

TV Markíza prinesie krátko po uzatvorení volebných miestností výsledky exkluzívneho exit pollu


TV Markíza prinesie krátko po uzatvorení volebných miestností 

výsledky exkluzívneho exit pollu


Trhový líder divákom ponúkne komplexný spravodajský servis k sobotným parlamentným voľbám, volebné štúdio s atraktívnymi hosťami, ako aj prvú povolebnú diskusiu s víťazmi volieb.


Slovensko čakajú v sobotu, 29. februára 2020, parlamentné voľby, ktoré rozhodnú o ďalšom smerovaní krajiny v najbližších rokoch. Televízia Markíza bude túto kľúčovú udalosť roka podrobne mapovať vo svojich spravodajských a publicistických reláciách, samozrejmosťou bude aj mimoriadne volebné štúdio s atraktívnymi hosťami, či povolebný diskusný špeciál so zástupcami všetkých politických subjektov, ktoré sa dostanú do parlamentu.

V sobotu, 29. februára 2020, so začiatkom o 21:55, sa na obrazovkách TV Markíza začne priamy prenos mimoriadnej relácie s názvom Voľby 2020 - Volebná noc. "Bezprostredne po zatvorení volebných miestností prinesieme výsledky exkluzívneho exit pollu agentúry FOCUS, ktorý divákom naznačí, ako voľby dopadli. Zároveň budeme počas volebnej noci prezentovať priebežné výsledky z údajov štatistického úradu. Naši redaktori sa budú naživo hlásiť z volebných centrál všetkých relevantných kandidujúcich subjektov, ktoré majú šancu sa dostať do parlamentu, s aktuálnymi informáciami a prvými reakciami," povedal Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Moderátori Zlatica Švajdová Puškárová a Michal Kovačič v štúdiu privítajú sociológa Martina Slosiarika, politologičku Anetu Világi a reklamného a marketingového odborníka Róberta Slováka, ktorí budú počas celej volebnej noci analyzovať a komentovať priebežné výsledky parlamentných volieb. „Do terénu vyšleme celkovo 15 redaktorov spravodajstva, ktorí budú až do ranných hodín pokrývať volebné dianie, aby im ani našim divákom nič dôležité neuniklo,“ dodal Henrich Krejča.

Špeciálne volebné vysielanie bude na TV Markíza pokračovať aj v nedeľu, 1. marca 2020, kedy so začiatkom o 09:55 odštartuje ďalšia mimoriadna relácia Voľby 2020 – Víťazi volieb s moderátormi Zlaticou Švajdovou Puškárovou a Michalom Kovačičom. Pôjde o vôbec prvú povolebnú diskusiu so všetkými víťazmi volieb, teda predstaviteľmi politických subjektov, ktoré sa dostali do parlamentu.

V klasickom čase o 13:00 nebude vo vysielaní TV Markíza chýbať ani pravidelná politická diskusná relácia Na telo, v ktorej moderátor Michal Kovačič privíta zástupcov politických subjektov, ktoré neuspeli v súboji o parlament. Voľby zhodnotia aj komentátori Martin M. Šimečka, Martin Hanus a netradične sa v tejto úlohe divákom predstaví aj bývalý slovenský premiér Mikuláš Dzurinda.

Volebné dianie bude TV Markíza podrobne mapovať aj vo svojich štandardných spravodajských a publicistických reláciách, komplexné informácie a výsledky sprostredkuje tiež portál TVnoviny.sk.