30. 3. 2020

Školský klub na RTVS pokračuje a rozširuje sa aj pre žiakov 2. stupňa

Školský klub na RTVS pokračuje a rozširuje sa
 aj pre žiakov 2. stupňa


Školský klub na RTVS pokračuje a rozširuje sa aj pre žiakov 2. stupňa. Vzhľadom na to, že školy ostávajú zatvorené do odvolania, sa Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) rozhodla v spolupráci s neziskovou organizáciou Indícia pokračovať v tomto vysielaní na Dvojke. Relácia bude mať od pondelka 30. marca dvojnásobné trvanie, teda 90 minút. Agentúru SITA o tom informovala projektová manažérka Indície Naďa Urbanová.
Školský klub – hodinka z triedy bez kriedy bude vo vysielaní naďalej každý pracovný deň od 9:15 do 10:45. Každá relácia bude rozdelená do troch blokov – vyučovanie pre 1.- 2. ročník, 3.- 4. ročník a 5.- 7. ročník. „K moderátorovi a učiteľom do vysielania pribudne aj metodik. Ten najmä rodičom vysvetlí, na čo sa jednotlivé úlohy zameriavajú a aké zručnosti rozvíjajú. Veríme, že takéto vysvetlenie pomôže divákom lepšie pochopiť spôsob koncipovania úloh a dá im tipy, ako s deťmi doma pracovať,“ povedal riaditeľ neziskovej organizácie Indícia Peter Halák.
Každý deň bude vysielaniu dominovať jeden predmet – naďalej však bude pokračovať medzipredmetový charakter a úlohy budú stavané tak, aby v sebe pokrývali viaceré problematiky. „RTVS sa pre pokračovanie Školského klubu rozhodla na základe výborných ohlasov a reakcií na sociálnych sieťach. Každý deň nám prichádza okolo 500 e-mailov od detí s ich vypracovanými úlohami, ktoré reagujú na výzvy z relácie. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľajú na príprave a vysielaní relácie,“ vysvetlil šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko.

©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.