2. 4. 2020

TV Markíza: Vládne opatrenia príde do dnešnej mimoriadnej relácie vysvetľovať premiér Igor Matovič

TV Markíza: 

Vládne opatrenia príde do dnešnej mimoriadnej relácie vysvetľovať premiér Igor Matovič



Aj dnes večer, vo štvrtok 2. apríla 2020, odvysiela TV Markíza so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

V dnešnej mimoriadnej relácii moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová privíta predsedu vlády Igora Matoviča, ktorý divákom vysvetlí, čo potrebujú vedieť o vládnych opatreniach.

Spojíme sa s profesorom a farmakológom Jánom Kyselovičom, ktorý povie viac informácií o novom lieku Remdesivir, a či je tento liek novou nádejou pri liečbe koronavírusu. Profesor Viliam Donič z Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Koši ciach porozpráva o unikátnej slovenskej metóde pľúcnej ventilácie a či ich máme dostatočný počet pri záchrane ľudských životov. Profesor Robert Hatala, prednosta klinickej kardiológie a angiológie Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb, vyvráti fámy o tom, že lieky na vysoký krvný tlak zvyšujú náchylnosť na infikovanie koronavírusom.

Obľúbená herečka a komička Petra Polnišová žila dva roky v Taliansku, v oblasti aktuálne najviac postihnutej koronavírusom. Ako vidí súčasnú situáciu ona? Toto a omnoho viac sa dozviete už dnes večer o 20:30 na Markíze.