1. 4. 2020

Rudolfa Vaskyho opäť zadržali za zverejňovanie videí

Rudolfa Vaskyho opäť zadržali 
za zverejňovanie videí


Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v stredu opätovne zadržal Rudolfa V., ktorý mal na základe rozhodnutia súdu zákaz uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať.
Rudolf V. bol vyšetrovateľom už v minulosti obvinený z opakujúceho sa pokračovacieho prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva, a to závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách. Momentálne je zadržaný v cele predbežného zadržania a dejú sa ďalšie procesné úkony.
Sudca uložil obvineným Rudolfovi V. a Martinovi D. explicitný a jednoznačný zákaz uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať.
Krajský súd prepustil Rudolfa V. a Martina D. na slobodu koncom januára. Rudolf V. zverejnil odvtedy minimálne na svojom YouTube kanáli tri videá, v ktorých sa sám objavil. Martin D. sa od rozhodnutia Rudolfa V. zverejňovať videá dištancoval na sociálnej sieti.


Copyright © TASR 2020