12. 8. 2020

Spoločnosť SOAR sa dôrazne ohradzuje voči akémukoľvek náznaku nezákonného konania alebo konfliktu záujmov

Spoločnosť SOAR sa dôrazne ohradzuje voči akémukoľvek 

náznaku nezákonného konania alebo konfliktu záujmov


Na webovom portáli www.aktuality.sk boli v posledných týždňoch zverejnené články, ktoré sa týkajú výstavby chát dvoch bývalých predstaviteľov Žilinského samosprávneho kraja v Terchovej. V týchto článkoch autori uvádzajú, že výstavbu uvádzaných chát realizovala len spoločnosť SOAR. Autori článkov zároveň poukazujú na to, že cena za výstavbu chát fakturovaná spoločnosťou SOAR má byť údajne nižšia ako výška nákladov na chaty plánovaná v stavebnom povolení, čím naznačujú, že mohlo dôjsť ku konfliktu záujmov resp. protiprávnemu konaniu.

Spoločnosť SOAR sa dôrazne ohradzuje voči akémukoľvek náznaku nezákonného konania alebo konfliktu záujmov. Spoločnosť SOAR je stavebná spoločnosť dlhoročne pôsobiaca na slovenskom stavebnom trhu, ktorá okrem Žilinského samosprávneho kraja dodáva stavebné práce početným verejným aj súkromným subjektom.

Stavebné práce a dodávky na chatách bývalých predstaviteľov Žilinského samosprávneho kraja sú súkromnou zákazkou spoločnosti SOAR a boli dodávané za absolútne štandardných obchodných podmienok a s príslušnou obvyklou mierou zisku.

Hoci šlo o súkromné zákazky, o ktorých nie je ani jeden zo zúčastnených subjektov povinný informovať, spoločnosť SOAR v reakcii na nepodložené a nepravdivé obvinenia z konfliktu záujmov a protiprávneho konania považuje za potrebné uviesť, že spoločnosť SOAR poskytovala na stavbe chát len čiastkové (na stavbách sa podieľalo viacero individuálnych dodávateľov) remeselné práce a dodávky a tieto riadne a v celosti vyúčtovala. Objednávateľmi bola odmena za tieto práce riadne uhradená, čo spoločnosť SOAR vie kompetentným orgánom štátu zdokladovať.

Hľadanie akéhokoľvek súvisu medzi sumou fakturovanou spoločnosťou SOAR a nákladmi plánovanými stavebníkmi v stavebnom povolení na celú stavbu je z vyššie uvedených dôvodov absolútne neopodstatnené a scestné.

SOAR, spol. s r.o. Bc. Gregor Hudec, konateľ“