1. 10. 2021

Orchester ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu jubiluje

Orchester ľudových nástrojov 
Orchester Ľudových Nástrojov Čs. Rozhlasu V Bratislave | Discography |  Discogs
Slovenského rozhlasu jubiluje


 Orchester ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu (OĽUN) jubiluje, 45. výročie vzniku si pripomenul slávnostným koncertom, v ktorom zneli skladby zo všetkých regiónov Slovenska v spracovaní Svetozára Stračinu, Ondreja Dema, Igora Bázlika, Jaroslava Juráška, Štefana Molotu a ďalších. TASR o tom informoval PR manažér Stanislav Čačko.
Teleso založil v roku 1976 Ondrej Demo. V spolupráci s množstvom renomovaných i začínajúcich hudobných skladateľov, upravovateľov, spevákov, inštrumentalistov, hudobných režisérov, zvukárov, dramaturgov zrealizovalo tisíce nahrávok zdobiacich vysielanie Slovenského rozhlasu. "OĽUN sa nezmazateľne zapísal do rozhlasovej histórie, potenciál, ktorý má v novom zložení, chceme plnohodnotne využiť," uviedol riaditeľ Sekcie rozhlasových programových služieb RTVS Michal Dzurjanin.
Na výročnom koncerte orchestra pod vedením Petra Uličného a Miroslava Dudíka, ale aj Zuzany Pokornej a Miloša Valenta účinkovalo viacero spevákov a sólistov inštrumentalistov. Zostrih z koncertu odvysiela Rádio Regina v sobotu 2. októbra v dvoch častiach – popoludní od 15.05 h a večer od 20.00 h.

Zdroj: TASR