9. 2. 2022

MEDIA NEWS

      MEDIA NEWS        


České hudobné ceny Anděl oslávia tridsiatku
České hudobné ceny Anděl odovzdajú v apríli, usporiadatelia sa po dvoch rokoch vrátia ku tradičnému ceremoniálu. V poradí 31. ročník cien Českej hudobnej akadémie sa uskutoční 27. apríla vo Veľtržnom paláci Národnej galérie Praha.
Slávnostné odovzdávanie cien Anděl Coca-Cola 2021, ktoré vyhlasuje Česká národná skupina Medzinárodnej federácie hudobného priemyslu, odvysiela v hlavnom vysielacom čase verejnoprávna štátna televízna stanica ČT1.
Po dvoch pandemických ročníkoch, ktoré prebehli bez divákov, usporiadatelia plánujú návrat ku klasickému ceremoniálu v priamom prenose. "Dôležitým rozmerom hudobných cien je aj stretávanie (ľudí)", vyhlásili usporiadatelia.
"Veríme, že na konci apríla nám už okolnosti za dodržania pravidiel dovolia usporiadať Andělov tak, ako na nich zástupcovia hudobnej branže aj diváci pri televíznych obrazovkách boli zvyknutí," hovorí predstaviteľka usporiadateľskej agentúry.

Copyright © TASR 2022

 

Sudánska armáda prepustila štyroch ministrov zvrhnutej vlády - Svet SME

V africkom Sudáne počas pondelňajších protestov nakrátko zatkli pracovníkov britskej spravodajskej televízie BBC. Tá uviedla, že ich previezli na neznáme miesto v sudánskom hlavnom meste Chartúm, kde vyšli do ulíc tisícky demonštrantov protestujúcich proti štátnemu prevratu. Novinárov napokon prepustili v pondelok večer.
Od spomenutého puču sú nepokoje v Sudáne prakticky na dennom poriadku. Ešte viac sa zintenzívnili po odstúpení premiéra Abdalláha Hamduka začiatkom minulého mesiaca. Hamduk, civilná tvár sudánskej prechodnej vlády, odstúpil po tom, čo zlyhalo jeho úsilie preklenúť priepasť medzi generálmi a prodemokratickým hnutím v krajine.
Líder prevratu generál Abdal Fattáh Burhán argumentuje, že armáda pri prevrate musela zakročiť, aby zabránila občianskej vojne. Sudán je podľa neho stále zaviazaný k prechodu k civilnej vláde, pričom voľby sú naplánované na júl 2023.

 

 

©2022, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.