30. 11. 2022

Po takmer troch rokoch končí  vysielanie Trojky Bratislava 

Po takmer troch rokoch končí 

 Trojka: Nalaďte si nový kanál RTVS - Články - RTVS.sk

vysielanie Trojky Bratislava 

 

Po takmer troch rokoch vysielania skončí v stredu Trojka RTVS. Programová služba verejnoprávnej televízie, určená primárne pre cieľovú skupinu divákov nad 60 rokov, začala vysielať 22. decembra 2019. Obsah tvorili najmä diela z televízneho archívu, ale aj české seriály či nové televízne formáty.
Tvorcom i spolupracovníkom Trojky sa poďakoval generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj, osobitne ocenil intendantku programu Juditu Gembickú. "Odviedla naozaj bravúrnu prácu s televíznym archívom, z ktorého so svojím tímom vždy dokázala vytiahnuť tie najžiarivejšie klenoty," uviedol Machaj.
V posledný večer vysielania sú pripravené pre divákov napríklad Bakalárske návraty, ale aj záverečná časť relácie Klub na Trojke. Úplný záver bude od 23.30 h patriť hudobnému recitálu Evy Sepešiovej s názvom Šťastný deň.
PR manažér RTVS Stanislav Čačko informoval, že rozhlasové programy Hosť Nory Gubkovej a Nočná pyramída, ktoré boli v televíznej forme vyrábané do vysielania Trojky, prejdú do konca roka s premiérovými časťami vo vianočnej štruktúre na televízny okruh RTVS :24. "Na okruhu :24 zostáva aj relácia Historický kalendár, ktorú vyrábala Trojka a už skôr ju vysielala aj :24," dodal. Niektoré z českých seriálov, ktoré RTVS v rámci akvizícií získala pre Trojku, odvysiela Jednotka. "Televíznu klasiku a seriály z bohatého televízneho archívu RTVS nájdu diváci v budúcnosti vo vysielaní Dvojky," uistil Čačko.
O ukončení vysielania Trojky k 30. novembru informovala RTVS na začiatku jesene. "Každý program, ktorý sa vyrábal pre Trojku, ale aj akvizičné programy sa vyhodnocujú z hľadiska ich potenciálu pokračovať na inej programovej službe RTVS," uviedol v tejto súvislosti 6. októbra pre TASR Filip Púchovský z komunikačného odboru RTVS. Zmeny v programovej ponuke a počte televíznych programov avizoval už pri verejnom vypočutí kandidátov súčasný generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj. Zúženie programovej ponuky súvisí s ekonomickou situáciou a zdrojmi, ktoré má RTVS na vysielanie so zabezpečením všetkých svojich zákonných povinností.



Zdroj: TASR