5. 7. 2006

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Popová hviezda Britney Spears nedovolí, aby sa na ňu zabudlo. Rozhodla sa totiž prijať ponuku na účinkovanie v druhej sérii reality show známej ako Britney and Kevin: Chaotic. Aj touto cestou chce Američanov definitívne presvedčiť o tom, že jej manželstvo naozaj nie je v troskách. Tehotná speváčka je podľa jej vlastných slov unavená bulvárom a špekuláciami, podľa ktorých sa ich manželstvo rozpadlo ešte skôr, ako sa vôbec zosobášili. "Ja viem, že všetko je medzi nami v poriadku, ale touto cestou o tom chcem presvedčiť aj tých, ktorí neveria," povedala Spears.

Viac než 98% Veľkej Británie bude môcť sledovať voľne prístupnú digitálnu TV do roku 2012 . Kanály BBC, ITV1, Channel 4 - S4C vo Walese - a Five sú medzi tými, ktoré zasiahnu 98.5% Veľkej Británie, po dohode s Francúzskom, Holandskom, belgickom a Írskou republikou. Avšak 10 % divákov nebude môcť sledovať vlne prístupnú digitálnu TV. Digitálny switchover vo Veľkej Británii sa začne v roku 2008 a skončí v roku 2012. Už dnes sleduje vo Veľkej Británii 18 miliónov domácností nejakú formu digitálnej televízie.

Iba v krajine, kde Vás štátna moc môže urobiť slávnym a bohatým môže existovať televízna show, vďaka ktorej sa môžete dostať do parlamantu. Ruská súťaž Political Factory je akýmsi klonom Pop Idolu. Akurát v ňom nejde o spev ,ale o možnosť zasadnúť do lavíc ruskej Dumy. 30 víťazi tejto súťaže sa totiž objavia na kandidátke strany Единая Россия. BBC umožní cez technológiu peer-to-peer poslucháčom vytvoriť personálne rozhlasové stanice. Mark Thompson tento projekt nazvaný MyBBCRadio predstavil na Radio Festivale v Cambridge. Cieľom je vytvoriť BBC iPlayer, ktorý by mal skombinovať existujúce online rozhlasové služby s TV on demand. Thompson chce spolupracovať na tejto myšlienke aj s komerčným mediálnym sektorom.

Medzinárodný európsky spravodajský kanál EuroNews začal v spolupráci so spoločnosťou Accoona propagovať prvý európsky vyhľadávač- accoona.eu , ktorý je založený na umelej inteligencii. Vyhľadávač Accoona je lokalizovaný do 7 jazykov - angličtiny, francúzštiny, nemčiny, taliančiny, španielčiny, portugalčiny a holandčiny jazyka.