20. 12. 2007

Hláste sa, už je vybraný

Hláste sa, už je vybraný
Rada STV v súlade s § 18a ods. 6 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii určuje termín na prihlásenie kandidátov na funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie (ďalej len „kandidát“) na deň 25. február 2008. Vzhľadom na zverejnený termín na prihlásenie kandidátov, Rada Slovenskej televízie v súlade s čl. 13 bod 3 Rokovacieho poriadku Rady STV týmto zverejňuje výzvu na prihlásenie kandidátov na funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie v tomto znení:

1. Uchádzať sa o funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie môže osoba spĺňajúca podmienky § 18 ods. 1, § 10 ods. 3 až 5 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii, podmienky určené Radou Slovenskej televízie v tejto výzve.

2. Obsahom prihlášky kandidáta na funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie je vyhlásenie kandidáta o kandidatúre na generálneho riaditeľa Slovenskej televízie, ktoré obsahuje:

a) titul, meno a priezvisko, príp. rodné priezvisko kandidáta; b) dátum narodenia kandidáta; c) adresu trvalého pobytu kandidáta; d) adresu pre doručovanie písomností kandidáta, ak je odlišná od adresy trvalého pobytu kandidáta; e) dátum a vlastnoručný podpis kandidáta.

3. Prílohami prihlášky kandidáta na funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie sú:

a) vyhlásenie kandidáta o splnení podmienky podľa § 18 ods. 3 druhá veta zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii; b) čestné vyhlásenie kandidáta o spôsobilosti kandidáta na právne úkony v plnom rozsahu; c) štruktúrovaný životopis kandidáta; d) originál (odpis) alebo notársky osvedčená kópia dokladu preukazujúceho ukončenie vysokoškolského vzdelania najmenej II. stupňa; e) čestné vyhlásenie kandidáta o splnení podmienky najmenej trojročnej odbornej praxe v oblasti riadenia s označením subjektov, kde kandidát túto prax vykonával; f) odpis z registra trestov Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky kandidáta, ku dňu termínu na prihlásenie kandidátov nie staršieho ako 3 mesiace; g) čestné vyhlásenie kandidáta o splnení podmienok podľa § 10 ods. 3 až 5 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii alebo čestné vyhlásenie kandidáta so záväzkom splniť tieto podmienky v prípade zvolenia do funkcie generálneho riaditeľa Slovenskej televízie bez zbytočného odkladu po zvolení do funkcie a túto skutočnosť Rade Slovenskej televízie preukázať; h) projekt riadenia a rozvoja Slovenskej televízie v nastávajúcom funkčnom období, predložený v tlačenej podobe vo formáte A4 v rozsahu najmenej 20 strán a najviac 40 strán (do tohto rozsahu sa nepočítajú prílohy) veľkosť písma 12, veľkosť riadkovania maximálne 1,5.

4. Vzor prihlášky kandidáta a príloh prihlášky kandidáta uvedených v bode 3 písm. a), b) e) a g) tejto výzvy bude zverejnený na internetovej stránke Slovenskej televízie www.stv.sk.

5. Úplnú prihlášku kandidáta so všetkými prílohami uvedenými v bode 3 možno podať osobne do podateľne Slovenskej televízie najneskôr v deň 25. 2. 2008, BTP, Mlynská dolina, Bratislava, alebo ju najneskôr v deň 25. 2. 2008 preukázateľne zaslať poštovou zásielkou na adresu Slovenská televízia, Sekretariát Rady Slovenskej televízie, Mlynská Dolina, 845 45 Bratislava, v zalepenej obálke s viditeľne označeným nápisom „Voľba generálneho riaditeľa STV – NEOTVÁRAŤ“.

6. V prípade osobného doručenia prihlášky s prílohami rozhoduje dátum podacej pečiatky podateľne Slovenskej televízie, v prípade doručenia poštovou zásielkou rozhoduje dátum poštovej podacej pečiatky. Na prihlášky odoslané a podané po určenom termíne sa neprihliada.

7. Prihlášku s prílohami nemožno podať inak než v tlačenej podobe, ani iným spôsobom než uvedeným v bode 5.

8. Odo dňa zverejnenia tejto výzvy budú na internetovej stránke Slovenskej televízie k dispozícii nasledovné dokumenty:

a) Štatút Slovenskej televízie; b) Rokovací poriadok Rady Slovenskej televízie; c) Organizačný poriadok Slovenskej televízie; d) Programový koncept vysielania Slovenskej televízie na rok 2007;e) Rozpočet Slovenskej televízie na rok 2007; f) Výročná správa o činnosti Slovenskej televízie za rok 2006 s náležitosťami podľa § 20 ods. 12 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii; g) Výročné správy Slovenskej televízie za roky 2003, 2004 a 2005.

9. Voľby generálneho riaditeľa Slovenskej televízie sa môže zúčastniť kandidát, ktorý v termíne na prihlásenie kandidátov predložil úplnú prihlášku so všetkými prílohami v tlačenej podobe, spĺňa podmienky podľa § 18 ods. 1 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii a podmienky tejto výzvy.

Bližšie podrobnosti o postupe voľby generálneho riaditeľa Slovenskej televízie z kandidátov uchádzajúcich sa o funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie upravuje Rokovací poriadok Rady Slovenskej televízie.