9. 12. 2007

VOT TAKOJE

VOT TAKOJE

Od: Zdruzenia obcianskej sebaobrany ,Pre: Radima Hrehu, generalneho riaditela STV

VEC: VYZIADANIE SI DOPLNENIA ODPOVEDE

Tymto Vam dakujeme za odpoved z 09.11.2007, zn.: 114/10000/2007/EO, vo veci protestu proti diskriminacii za pracovnu poziciu. Nakolko po vyhodnoteni vsetkych nam dostupnych infomacii k tejto predmetnej veci, sa domnievame, ze Vasa odpoved v celom rozsahu nie je objektivna, ziadame blizsie objasnit:1/ KTO a KEDY SI PRI UCASTI PANA S. HABERA NA KONKURZE VYZIADAL CURRICULUM VITAE? ;2/ AK HO NIEKTO MAL K DISPOZICII, AKO JE MOZNE, PRI UZATVARANI KONKURZNEHO KONANIA, ZE FAKT, ZE MENOVANY NIEKOLKO MESIACOV PRED 12 ROKMI PRACOVAL v HZDS? ;3/ MAME UPRIMNU RADOST, ZE SA V STV PO VZORE ANGLOSASKYCH KRAJIN USILUJETE O "CLEAR BLU WATER" A ZE POLITICKY AKTIVIZMUS JE NEZLUCITELNY PRE PRIJATIE NA NIEKTORU PRACOVNU POZICIU. PYTAME SA ,CO SI PREDSTAVUJETE POD POLITICKYM AKTIVIZMOM? PODLA NAS JE TO CLENSTVO V POLITICKEJ STRANE, KANDIDATURA ZA POLITICKU STRANU V AKYCHKOLVEK VOLBACH, PRIP. PRIAMA AKTUALNA PREPOJENOST NA POLITICKU STRANU.

Poznamka: Odporucame Vam, overit si aj obsah pojmu "clear blue water", ako aj politicku minulost niektorych moderatorov a ich pracovne posobenia v verejnopravnych, resp. statnych instituciach v krajinach EU.

4/ AKY PRAVNY PREDPIS JE PODKLADOM PRE VAS POSTUP? UZNESENIE RADY STV, CI INTERNY VAS PRIKAZ? ;5/ AKO JE MOZNE? ZE PAN M. KNAZKO, KTORY BOL JEDNOZNACNE POLITICKY ANGAZOVANY (VIAC AKO NIEKOLKO MESIACOV) POSOBI V STV AKO MODERATOR SPOLOCENSKEJ DISKUSIE V PRIMETIME? TU UZ NEPLATI PRIKLAD (i ked nie vhodny, ale pouzili ste ho Vy) "clear blue water"? V tomto pripade ani nie je potrebne si vyziadat zivotopis, co predpokladame, ze pri uzatvoreni externej spoluprace STV urobila. Zrejme preskocila iste casove obdobia v zivotopise pana Knazka, nepredpokladame, ze by zatajil nieco, co je verejne zname. ; 5.1. AKO JE MOZNE, ZE V TOMTO KONKRETNOM PRIPADE NEPLATI „MAXIMÁLNA MOZNA MIERA NAPLNANIA VASHO PREDSAVZATIA“, o ktorom ste sa v odpovedi zmienili? ;6/ AKO JE MOZNE, ZE STV SA ZNIZILA KU "KADROVANIU V PRIAMOM PRENOSE" V PRIPADE HÁBER (vyjadrenia na TA3)? ;7/ AKO VYSVETLITE PROFESIONALNE ZLYHANIE STV, KED STE PRISTUPILI NA SPINAVU CIELENU SENZACIU DENNIKA SME A VEREJNE STE DISKREDITOVALI PANA HABERA? ; 8/ S odvolanim sa na Vase tvrdenie, ze „medzi kvalitnou zurnalistikou a stranickou politikou musi byt jasna a zretelna hranica“ , sa pytame, ako je mozne, ze v STV ako dramaturg pracuje pan M. Krupa. V jeho zivotopise (predpokladame, ze ste si ho vyziadali) by malo byt uvedene, ze dotrerz pracoval ako hovorca BB VUC za Smer a pracoval aj vo volebnom time Smeru.

Zaverom si Vam, pan generalny riaditel, dovolujeme navrhnut mimosudne vysporiadanie celej zalezitosti, a to konkretne verejnym ospravedlnenim sa STV panovi Stanislavovi Haberovi za poskodenie jeho dobreho mena a povesti, nekompetentnym postupom STV. Menovany bol nepravom osocovany, lebo pri svojom moderovani neurobil ziadnu chybu a ziadnej politickej strane nenahraval a to je podstata kazdeho korektneho moderovania, navyse STV doteraz nevzniesla protest pre jeho mozne chyby pri moderovani, ale zaobera sa kadrovym posudkom 18 rokov po pade totality! Poznamka: ZOS je splnomocnene zastupovanim vyssie menovaneho v predmetnej veci diskriminacie. Odpovede ziadame v ramci zakona c. 211/2000, Z. z.

S úctou , Jana Miklovicova, PR manazerka ZOS, v.r.