10. 10. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Herci zo seriálu Glee (2009) prekonali kapelu The Beatles v počte singlov nesólového interpreta v rebríčku Billboard Hot 100. Šesť skladieb, ktoré vyšli v digitálnej podobe po odvysielaní najnovšej epizódy seriálu, zvýšilo celkový počet ich singlov na 75, čím o štyri single prekonali legendárnu britskú formáciu. Celkovo sa tak dostali na druhú priečku, pred nimi sú už iba James Brown s 91 singlami a Elvis Presley so 108. Okrem The Beatles herci z Glee tento týždeň predbehli aj Raya Charlesa (74 singlov) a Arethu Franklin (73 singlov). Šesť nových singlov z Glee tvorí päť coververzií skladieb Britney Spears vrátane hitu Toxic a pieseň The Only Exception od skupiny Paramore. Najviac sa darilo práve skladbe Toxic, ktorá sa umiestnila na 16. priečke. To je vôbec najvyššie debutové umiestnenie zo všetkých singlov hercov z Glee. Aj keď počet singlov z tohto seriálu prekonal počet singlov The Beatles, v celkovej dĺžke zotrvania v rebríčku jasne vedie liverpoolska štvorica. Iba 14 singlov z Glee sa totiž dokázalo v hitparáde udržať viac ako týždeň a preto majú spolu na konte iba 105 týždňov. Naproti tomu single Beatles sa udržali v rebríčku 617 týždňov. Informáciu zverejnila webová stránka news.bbc.co.uk. Rómska internetová televízia krajín Vyšegadskej štvorky Gipsy Television zorganizovala verejnú zbierku šatstva pre maďarských Rómov. Je určené pre ľudí z oblasti, ktorú zasiahol únik toxického kalu po pretrhnutí hrádze odkaliska hlinikárne pri západomaďarskej Ajke. „Kontaktovali nás jednotlivci, no musím sa priznať, že som nadšený. V obci Štvrtok na Ostrove sa zaktivizovala celá dedina. O zbierke, ktorú sme vyhlásili, informovali cez tamojší rozhlas. Obecný úrad navyše poskytol aj priestory, kam ľudia mohli doniesť šatstvo," uviedol riaditeľ Gipsy Television Jozef Zeman. Za tri dni sa podarilo vyzbierať desiatky kilogramov šatstva. „Ľudia chodili každú chvíľu, vedeli komu je zbierka určená. Každého sme zapísali a poďakovali sme sa im. .Aj ja som iná prekvapená, nakoľko sme mali málo času, vyzbierali sme toho veľa," dodala koordinátorka zbierky Emília Šípošová. Vyzbierané šatstvo doručia do Maďarska už v pondelok.
© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Vedenie Viedenskej štátnej opery a jej baletného súboru oznámilo, že prepustilo balerínu Karinu Sarkissovovú za to, že pózovala nahá, hoci ju varovali, aby tak znova nerobila. Manažment prestížnej kultúrnej inštitúcie uviedol, že sólistka baletu Karina Sarkissovová bola prepustená 23. augusta, keď sa séria jej provokatívnych fotografií objavila v septembrovom vydaní rakúskeho pánskeho módneho a lifestylového časopisu Wiener. Vo včerajšom vyhlásení vedenie uviedlo, že primabalerínu, narodenú v Moskve v roku 1983, napomenuli už v máji za akty, ktoré nafotila priamo v budove opery bez povolenia. Zverejnené boli v júnovom vydaní svetoznámeho erotického pánskeho magazínu Penthouse. Úspešná a oceňovaná umelkyňa Sarkissovová bola členkou baletného súboru Viedenskej štátnej opery od roku 2000 a sólistkou od roku 2009.
Copyright © TASR 2010