7. 6. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Nicole Scherzinger nahradí Cheryl Cole v porote americkej verzie talentovej šou The X Factor, potvrdilo to vedenie televízie. Bývalá líderka tanečno-speváckej formácie The Pussycat Dolls na to, kedy prevezme miesto Cole, čakala dlho a včera túto zmenu oficiálne potvrdila televízia Fox ako aj produkčné spoločnosti Fremantlemedia North America a Syco TV. "Nicole Scherzinger nahradí Cheryl Cole v porote The X Factor," napísali vo vyhlásení. "Nicole sa pridá k Simonovi Cowellovi, L.A. Reidovi a Paule Abdul v ich pátraní naprieč Amerikou po budúcej globálnej superstar alebo skupine, ktorá vyhrá zmluvu na nahrávanie v hodnote päť miliónov amerických dolárov. Nicole sa už skôr pridala k Simonovi Cowellovi ako hosťujúca porotkyňa v britskej verzii The X Factor v roku 2010," uviedli ďalej. Scherzinger mala šou pôvodne moderovať spolu so Steveom Jonesom. Ten však napokon bude "jediným moderátorom The X Factor". Podľa pôvodných oficiálnych plánov mala do poroty zasadnúť Cole, bývalá členka dievčenskej skupiny Girls Aloud. Tá však zo šou odišla po natočení iba dvoch kastingov. Podľa niektorých názorov dôvodom bolo to, že si neporozumela so zvyškom porotcovskej štvorice. Okrem toho vraj jej silný britský prízvuk mohol robiť ťažkosti americkému publiku. Informácie zverejnila webová stránka Digitalspy.co.uk.
© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Moderátor Michele Santoro, hostiteľ jednej z najsledovanejších relácií verejnoprávnej talianskej televízie RAI - relácie Annozero, ktorá bola dlhodobo tŕňom v oku premiéra Silvia Berlusconiho -, odchádza do súkromnej televízie La 7. Santoro a Berlusconi sa - tak povediac - nikdy nemali obzvlášť v láske, uviedla agentúra APA. Súčasný taliansky premiér sa pred deviatimi rokmi postaral o to, že Santoro a jeho medzičasom zosnulý exkolega Enzo Biagi museli opustiť verejnoprávnu televíziu. Ich relácie stáli Berlusconiho podľa vlastných slov milióny hlasov vo voľbách 2001. Berlusconi vo voľbách uspel a Santoro neskôr takisto zvíťazil v procese s RAI, ktorá ho opäť musela prijať do svojich služieb. V septembri 2009 pripravil kontroverzne vnímaný moderátor rozhovor s callgirl Patriziou D'Addario, ktorá mala stráviť noc s predsedom talianskej vlády. V centre pozornosti jeho viac ako dvojhodinovej relácie, ktorú v uplynulých mesiacoch pravidelne sledovalo 5,5 milióna Talianov, boli opakovane i témy ako sloboda médií alebo Berlusconiho konflikt záujmov.

Copyright © TASR 2011