25. 8. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Spoločnosť Google súhlasila s vyplatením 500 miliónov dolárov (346 miliónov eur) americkej vláde za to, že umožnila reklamu kanadským lekárňam, ktoré do USA ilegálne predávali lieky. Svetový líder v internetovom vyhľadávaní sa tak vyhne trestnému stíhaniu pre obvinenia, že nezákonne profitoval z týchto reklám. Uviedlo to dnes americké ministerstvo spravodlivosti. Pol miliardy dolárov predstavuje podľa vlády hrubý príjem, ktorý Google získal predajom reklám na lieky cez službu AdWords, plus výnosy z predaja liekov americkým spotrebiteľom. Americké zákony zakazujú dovoz liekov na predpis zo zahraničia. Ministerstvo spravodlivosti USA uviedlo, že internetový gigant síce urobil kroky na zablokovanie reklám z iných krajín, v rokoch 2003-2009 však stále umožňoval kanadským lekárňam onlineovú inzerciu. Podľa podmienok dohody Google priznal, že nezákonne pomáhal kanadským lekárňam pri reklame, a súčasne sa zaviazal k opatreniam, ktoré zabezpečia, že sa takáto prax už nebude opakovať. Vláda označila platbu 500 miliónov dolárov v rámci urovnania kauzy za jednu z najvyšších v americkej histórii. Líbyjskí ozbrojenci včera uniesli štyroch talianskych novinárov, ktorí smerovali autom do Tripolisu, a ich šoféra zabili. Páchateľmi boli zrejme prívrženci režimu Muammara Kaddáfího. Oznámilo to dnes talianske ministerstvo zahraničných vecí. Medzi novinármi boli dvaja reportéri milánskeho denníka Corriere della Sera, jeden z turínskych novín La Stampa a jeden z katolíckeho denníka Avvenire. K únosu došlo na ceste medzi Záwijou ležiacou 50 kilometrov západne od Tripolisu, a líbyjským hlavným mestom. Podľa správ talianskych médií Claudio Monici, reportér denníka Avvenire, zavolal do Milána s tým, že všetci štyria sú "v poriadku".

Copyright © TASR 2011

Lady Gaga bude hosťovať v seriáli Simpsonovci. Objaví sa v epizóde s názvom Lisa Goes Gaga a svoju animovanú verziu sama narozpráva. "Tieto postavy sú tak úžasne presvedčivé, úprimné, divoké a vtipné. Neustále musím myslieť na tú úprimnosť humoru," uviedla speváčka pre Entertainment Weekly. "Na to som sa snažila sústrediť, postavu veľmi nezveličovať, a byť tak skutočná, aká som vo svojich veršoch. Môj otec asi urobí 80 sált dozadu, keď tú epizódu uvidí," dodala.

© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.