20. 11. 2012

Pokuty naše každodenné

Pokuty naše každodenné

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na dnešnom zasadnutí rozhodla o začatí správneho konania voči niektorým vysielateľom. TASR o tom informoval riaditeľ kancelárie RVR Ľuboš Kukliš.
V prípade rádia Viva sa to týka jeho frekvencií v Medzilaborciach, Ružomberku, Prievidzi a Nitre, ktoré neboli využívané na účely, na ktoré boli rádiu pridelené.
TV JOJ zase nedodala Radou vyžiadaný súvislý záznam upútavky na Súdnu sieň zo 16. septembra a ani samotný program vysielaný o deň neskôr. Ďalšie správne konanie voči tejto televízii súvisí so zaraďovaním reklamy do vysielania a jej časovým rozsahom 19. augusta približne od 17. hodiny.
Ďalší vysielatelia sa nevyhnú sankciám. Sto eur zaplatí Europa 2 za porušenie ustanovenia o ochrane maloletých. Dopustila sa ho odvysielaním piesne Rakbyho a Bacila "Ukáž mi lásku" v programe Maxximum muziky 1. júna okolo 12. hodiny. Pokutu v podobe upozornenia na porušenie zákona dostal aj prevádzkovateľ retransmisie S - Team, Košice za to, že v minulom roku poskytoval retransmisiu programových služieb ČT24 a M1 bez súhlasu ich pôvodných vysielateľov.



Copyright © TASR 2012