20. 5. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS




Bratislave sa dnes ráno začalo nakrúcanie druhej sezóny česko-slovenského koprodukčného seriálu Kriminálka Staré Mesto (2010). Druhá séria bude mať šesť epizód, ale na rozdiel od prvej sezóny nepôjde o prípady uzavreté v každej časti, ale o jeden veľký zločin prekračujúci hranice.
"Príbeh spracovaný v druhej sérii je vymyslený, ale skladá sa z reálnych prvkov a skutočných pracovných postupov,“ prezradil odborný konzultant Dominik Dán, ktorého si tvorcovia pozvali aj do druhej série. Okrem neho je odborným konzultantom aj generál vo výslužbe, bývalý šéf Vojenskej spravodajskej služby v ČR Andor Šándor. O scenáre sa postarali Laura Siváková-Paššová a Rasťo Boroš, kameramanom je Tomáš Juríček a na režisérsku stoličku sa posadil znova Ján Sebechlebský. "Príbeh sa začína na železničnej stanici v Bratislave objavením mŕtvoly muža vo vagóne vlaku z Prahy. Hneď v úvode je teda daný presah prípadu do Čiech. Pri zisťovaní totožnosti sa príde na to, že ide o čosi väčšie, než len "obyčajnú“ vraždu. V seriáli bude viac napätia, postavy nebudú také jednoznačné ako v prvej sérii, bude tu viac nedôvery, akčnosti,“ uviedol režisér.
Hlavnú postavu, nadporučíčku Zuzanu Krauzovú, opäť stvárni Zuzana Fialová, českého kriminalistu prideleného pre daný prípad hrá Saša Rašilov ml. V pôvodných postavách pokračujú aj Milan Lasica, Jiří Štěpnička, Boris Farkaš, Peter Šimun, Marko Igonda, Oldřich Vlach, Dušan Kaprálik alebo Tibor Babarcai. V nových častiach sa predstavia tiež Milan Kňažko, Martin Mňahončák, David Suchařípa, Miroslav Donutil, Jan Kanyza, Linda Rybová, Rebeka Poláková, Ján Jackuliak a Gabriela Marcinková. "Pokračovať druhou sériou sme mali v pláne už pri nakrúcaní prvej. Cesta však bola o čosi ťažšia, než sme predpokladali. Divácky ohlas aj nedávne ocenenie v Moskve, z Medzinárodného festivalu detektívnych filmov, mi potvrdili, že rozhodnutie pokračovať bolo správne. Verím, že výsledok uspokojí divákov prvej série a získa aj mnoho ďalších,“ povedal pred začiatkom nakrúcania producent Patrik Pašš. Natáčať sa bude viac než 50 dní do konca júla v Bratislave a blízkom okolí, Brne a Prahe. Na obrazovky Jednotky a ČT 1 sa seriál dostane začiatkom septembra.
Agentúru SITA informovala PR manažérka spoločnosti Trigon Production Iveta Pospíšilová.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.