10. 9. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

  


Britský hudobník Elton John zahrá po prvý raz počas udeľovania prestížnych cien Emmy. V rámci 65. ročníka, ktorý sa uskutoční 22. septembra v Los Angeles, vystúpi 66-ročný umelec na počesť už zosnulého kolegu, klaviristu a speváka Liberaceho. Životopisná snímka s názvom Liberace (2013), ktorá zachytáva hudobníkov životný príbeh, získala tento rok 15 nominácií na Emmy Awards. V snímke si zahrali Michael Douglas, Matt Damon či Scott Bakula. O réžiu sa postaral Steven Soderbergh a scenár napísal Richard LaGravenese.
Elton John, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, počas svojej viac ako štyridsaťročnej kariéry na celom svete predal vyše 200 miliónov kópií nahrávok. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy, štyri Brit Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. Ako prvý interpret v histórii len nedávno získal cenu Brits Icon. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne ako Candle In The Wind, Crocodile Rock, Saturday Night's Alright For Fighting, cover Lucy In The Sky With Diamonds, Sorry Seems To Be The Hardest Word, I Guess That's Why They Call It The Blues, I´m Still Standing, Don't Let The Sun Go Down On Me (feat. George Michael), Sacrifice, Circle Of Life, Can You Feel The Love Tonight. Hudobník plánuje tento mesiac vydať 30. štúdiový album s názvom The Diving Board.



Medzinárodná ratingová agentúra Moody's znížila mediálnej spoločnosti Central European Media Enterprises Ltd. (CME) takzvaný Corporate Family Rating (CFR), ako aj PDR rating vyjadrujúci pravdepodobnosť neplnenia záväzkov (probability of default) na stupne Caa1 a Caa1-PD z úrovní B3 a B3-PD. Výhľad ratingov je však stabilný. Zhoršenie CFR odzrkadľuje výraznú revíziu plánovaného celoročného prevádzkového zisku pred odpismi a amortizáciou (OIBDA) spoločnosti CME smerom nadol.
Agentúra Moody's uviedla, že hodnotenie úverovej spoľahlivosti CME naďalej ráta so silným postavením spoločnosti na všetkých jej trhoch. Ratingy v sebe zároveň naďalej obsahujú predpoklad podpory zo strany firmy Time Warner, ktorá je najväčším akcionárom CME s podielom 49,9 %. Stabilný výhľad je odzrkadlením nedávnych pozitívnych trendov, ktoré poukazujú na to, že dopyt po reklame na staniciach CME v Českej republike sa zlepšuje.
Central European Media Enterprises prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r.o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r.o. ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

 

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.