28. 3. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

V rámci celoživotného vzdelávania organizuje Univerzita Sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave Univerzitu tretieho veku, ktorej súčasťou je aj spoznávanie médií a ich účinkov na človeka.
      Vzdelávanie je určené dospelým a seniorom, ktorí chcú lepšie spoznať médiá, ich zákulisie, podmienky vzniku mediálnych produktov, a tým, ktorí sa chcú naučiť s médiami lepšie zaobchádzať. Podmienkou je minimálny vek 45 rokov. Fakulta masmediálnej komunikácie (FMK) UCM zabezpečuje v rámci Univerzity tretieho veku jeden z kurzov venovaný mediálnej výchove, ktorý sa bude konať v pondelok 31. marca na Skladovej ulici 2 v Trnave v čase od 14.30 h do 17.30 h.
      "Účastníci si vyskúšajú prácu v špičkovom televíznom HD štúdiu, zažijú, aké je to byť redaktorom, televíznym a rozhlasovým moderátorom, kameramanom, strihačom, fotografom či režisérom. Chceme seniorom priblížiť médiá z uhľa pohľadu, ktorý nie je pre bežného diváka či poslucháča dostupný," priblížila kurz dekanka fakulty Dana Petranová. HD štúdio bolo vybudované v rámci projektov Európskej únie (EÚ) a spolufinancované zo štrukturálnych fondov EÚ. Podujatie budú personálne a odborne zabezpečovať pedagógovia, doktorandi a študenti FMK. Informovala Zuzana Fellnerová z Kabinetu public relations FMK.

Copyright © TASR 2013