25. 6. 2014

BONANNO NEWS 18

BONANNO NEWS 18

Ani po druhýkrát sa nepodarilo súdu otvoriť prvé pojednávanie v prípade žaloby združenia Justičný Oskar proti vydavateľovi denníka Nový Čas. Ide v poradí o ôsmu žalobu, ktorá sa týka článkov o stretnutí sudcov a právnikov v Rajeckých Tepliciach v bare Bonanno z roku 2010. Na dnes naplánované pojednávanie sa nekonalo, keďže právny zástupca združenia ochorel. Minule sa zase ospravedlnila žalovaná strana. Okresný súd Bratislava II vytýčil nový termín na 1. októbra.
Združenie Justičný Oskar žiada za články ako náhradu škody od vydavateľstva milión eur. Nový Čas v júni 2011 informoval o akcii, na ktorej právnik na dôchodku Tibor Péchy na ulici pred barom Bonanno v Rajeckých Tepliciach vítal prichádzajúcich hostí zo združenia Justičný Oskar s modrými slúchadlami na ušiach a nefunkčným samopalom v ruke. Denník vtedy pripomenul, že pár mesiacov predtým Ľubomír Harman s modrými chráničmi na ušiach a samopalom v ruke zastrelil v bratislavskej Devínskej Novej Vsi sedem ľudí.
S vydavateľom denníka Nový Čas sa nesúdi len združenie Justičný Oskar. Bežia aj súdne konania v prípade individuálnych žalôb účastníkov stretnutia. V prípade žaloby sudcu najvyššieho súdu Daniela Hudáka súd už čiastočne rozhodol. Denník Nový Čas sa musí podľa súdu Hudákovi ospravedlniť v novinách, o stotisícovom odškodnom zatiaľ nerozhodol. Okrem Hudáka sa súdi aj niekdajší námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý a tiež sudcovia najvyššieho súdu Štefan Michálik, Juraj Seman a Milan Lipovský. Súdi sa tiež Péchy, peniaze pýta aj podnikateľ Štefan Comorek, ktorého manželka vlastní bar Bonanno. Všetci navrhovatelia vrátane Justičného Oskara spolu pýtajú približne 1,8 milióna eur. Žaloba sudcu z Čadce Jozefa Korduliaka bola zastavená pre nezaplatený súdny poplatok.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.